Suikervrije fruit-ijsjes

Ilse Velkers/ mei 5, 2014/ Recepten, Tussendoortjes/ 0 comments

De afgelopen weken warmt de zon steeds meer en was er gewoon sprake van buiten zitten, terrasjes pakken en zonder je jas de deur uit. Super lekker en het motiveert mij altijd om meer naar buiten te gaan. Wanneer het buiten zo lekker is, en ik heb gesport dan heb ik altijd zin in koud water, kwark of ijsjes. Een goede vervanging van waterijsjes en roomijsjes uit de supermarkt is zelf fruit-ijsjes maken. Na wat gespeur op internet heb ik een paar hele leuke ideeën gekregen die ik graag met jullie wil delen.

fruit-sicle

Deze eerste ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit, hij is ook redelijk makkelijk te maken. Het enige wat je doet is gesneden fruit in een ijsvormpje doen, en hem aanvullen met water of bijvoorbeeld sap wat je hebt geperst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-08-29-cherry

Dit is absoluut de eerste die ik uit ga proberen. De combinatie kers en banaan was nog nooit in mij opgekomen totdat ik deze foto zag. Door het fruit eerst te pureren en het dan in de vormpjes te gieten krijg je deze vrolijke ijsjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

roasted-berry-and-honey-yogurt-popsicles-recipe

In deze ijsjes wordt er naast fruit ook gebruik gemaakt van kwark of yoghurt. Zo te zien wordt het fruit niet gepureerd maar gewoon door de kwark gemengd voordat het in de vormpjes wordt gegoten. Om het wat zoeter te maken zou je er ook wat rauwe honing aan kunnen toevoegen.

5762809612_f1b16505ed_o

Deze zijn ook nog eens geweldig om te zien. Ook leuk om te serveren na een barbecue o.i.d. Geen zwaar op de maag liggende ijsco maar een lekker vers licht waterijsje. Hier is begonnen met wat yoghurt en kwark en afgemaakt met versgeperst sinaasappelsap of gepureerde mango.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lemonade-Cucumber-Spa-Popsicles3-blog

Dit lijkt wel wat op ons recept voor infused water, maar dan ingevroren. Water, citroen en stukjes komkommer. Altijd een goede combinatie, ik ben benieuwd hoe het als ijsje smaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

green-monster-pops2

En ten slotte kon de groene versie ook niet ontbreken natuurlijk. Deze combinatie van ananas, banaan en spinazie ken ik al wel van smoothies. Het is natuurlijk anders wanneer je ze invriest.

Komende week ga ik er een aantal proberen en misschien nog een beetje experimenteren met andere combinaties. Ik laat jullie binnenkort weten hoe ze waren en nieuwe combinaties zal ik natuurlijk delen via de website of social media!

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!