Voor wie is voeding- en dieetbegeleiding geschikt?

Voeding- en dieetbegeleiding
Diëtistenpraktijk Puur! Is the new natural


Wil je gezonder eten, afvallen of een andere hulpvraag waarbij een aangepast voedingspatroon wenselijk is? Je bent in alle gevallen welkom voor voeding- en dieetbegeleiding bij Puur.


Je kunt hulp inschakelen bij overgewicht, maar ook als je juist wilt aankomen of tijdens de zwangerschap, bij allergieën, voor sportdiëten of aangepaste voeding tijdens ziekte. Of het nu gaat om voedingsadvies of dieetbegeleiding voor kinderen, volwassenen of senioren, iedereen kan bij Puur terecht voor deskundige hulp.


Voeding- en dieetbegeleiding van een diëtist

Ilse Velkers is diëtist bij Puur! is the new natural en daarnaast kinderdiëtist én sportdiëtist.

Met haar beroepstitel staat zij geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Deze registratie heeft zij verdiend omdat ze voldoet aan de werkervaring- en opleidingseisen die de Wet BIG voor diëtisten (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg) voorschrijft.


Onze visie

Het uitgangspunt in onze begeleiding is altijd een goede balans tussen beweging, voeding en gezondheid. Ilse staat voor jou klaar als het gaat om een voedingsadvies met behulp van gezonde en pure voeding passend bij jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. 

Eten is, naast lekker en gezellig, ook erg belangrijk voor onze gezondheid. Je eet- en leefpatroon aanpassen is echter soms nodig om je lichamelijke gezondheid te waarborgen of te verbeteren. Daarnaast is bij veel aandoeningen een aangepaste voeding onderdeel van de behandeling of zelfs de enige behandeling. 
De diëtist van Puur kan jou helpen met een praktisch voeding- en dieetadvies én begeleiding op maat.

De Puur diëtist geeft jou voeding- en dieetbegeleiding, maar kijkt niet alleen naar jouw eet- en beweeggedrag. Ook wordt er gekeken naar het gedrag dat van invloed is op jouw leefstijl en hoe je hier (in de toekomst) mee om kunt gaan. Met behulp van de Acceptance and committent therapy methode kunnen wij jou stap voor stap helpen op weg naar een gezonde leefstijl zodat het ook voor jou werkt op voor op de lange termijn.


Online begeleiding

Bij ons is het ook mogelijk om online begeleiding te krijgen van de dietist: makkelijk vanaf huis, voor of na je werk en zelfs als je op vakantie bent, kun je een online consult boeken.
Alle online consulten gaan via Teams. Het eerste consult duurt 45 minuten waarbij we jouw hulpvraag, klachten, voedingsinname, persoonlijke omstandigheden, belemmeringen en mogelijkheden in kaart brengen.
Aan het eind van het consult maken we afspraken over hoe we aan jouw hulpvraag gaan werken.
Wij stellen (indien gewenst) een dieetadvies en voorbeeld dagmenu op. Het dieetadvies is een op maat gemaakt en houdt rekening met jouw voorkeuren en dagindeling.
Bij vervolgconsulten bespreken we de voortgang en indien nodig stellen we het schriftelijke advies bij. Vervolgconsulten nemen meestal 30 minuten in beslag, afhankelijk van jouw hulpvraag en doelen.”

In veel gevallen wordt dieetadvisering vergoed via jouw zorgverzekering. Meer informatie hierover lees je op de tarievenpagina

Maak een afspraak