Gedragsverandering doe je niet ‘even’, maar voor de rest van je leven!

Gedragsverandering
ACT diëtist Ilse Velkers

De Puur diëtist kan je begeleiden met behulp van de ACT methode.
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment).

Met ACT ‘zoomen’ we dieper in op de hulpvraag en leer jij vaardigheden waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil te staan en te kiezen op basis van wat jij persoonlijk belangrijk vindt.
Ook kijken we naar naar jouw gedragspatronen en leer je vaardigheden om wellicht andere keuzes te maken en daadwerkelijk te komen tot duurzame gedragsverandering en daarmee veranderingen in je eet- en leef patroon.
Of en in welke mate je stil gaat staan bij de omgang met negatieve gedachten en emoties kan ook een onderwerp van gesprek zijn.

Met Acceptance and commitment therapy leer je anders om te gaan met moeilijke gedachten of regels die je voor jezelf hanteert. Je leert te accepteren wat je niet kunt veranderen. Je leert om problemen en moeilijkheden te erkennen voor wat ze zijn zonder dat je er steeds tegen blijft ‘vechten’.


Kortom,

Samen met de Puur diëtist kun je werken aan blijvende gedragsverandering door jezelf hele concrete vaardigheden aan te leren zodat je veel bewuster gaat leven en zelf grip krijgt op je gedrag en de keuzes die je maakt. Je leert om doelen te stellen die gebaseerd zijn op je persoonlijke waarden, zodat wat je doet er ook echt toe doet!


Wil je hier meer over weten of wil je graag jouw hulpvraag bespreken?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?