Heb jij wel eens nagedacht hoe jij je sportprestatie kunt verbeteren door middel van voeding?

Of vind je dat het bijvoorbeeld te lang duurt voordat je hersteld bent na een training of wedstrijd?
Wij kunnen jou helpen om hierin een weg te vinden die voor jou werkt als sporter.
Sportdiëtist Ilse Velkers is door haar opleiding tot sportdiëtist gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters. Goed eten en drinken heeft namelijk veel invloed op je gezondheid én je prestatievermogen. Ilse heeft kennis van inspanningsfysiologie en weet, mede uit eigen ervaring, tegen welke voedingsproblemen jij als sporter aan kunt lopen. Ook laat zij je graag zien en ervaren dat je gezond en lekker kunt eten en toch goed kunt presteren in je sport.


Om je een idee te geven hierbij een overzicht waar de sportdiëtist jou bij kan helpen:


Ook kan de sportdiëtist begeleiding geven aan:


Sportdiëtetiek is maatwerk

Omdat elke persoon én elke sport anders is bestaat er geen algemeen sportvoedingsadvies en is dus maatwerk. Een goed individueel voedingsplan moet aangepast zijn op jouw leefstijl en (prestatie)doelen. Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen, je trainingsschema en wedstrijdplanning, de duur en de intensiteit van je inspanningen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt immers andere voedingseisen. Ook kan er eventueel rekening gehouden worden met het gewenste lichaamsgewicht en/of vetpercentage.

Sportdietist SC CambuurSportdiëtist SC Cambuur

Ilse is als ervaren sportdiëtist al geruime tijd bezig met sporters die meer uit hun sport willen halen. Zo ligt bijvoorbeeld al sinds 2016 de complete begeleiding van voeding van SC Cambuur in handen van Puur!.
Ilse geeft zowel individuele als teambegeleiding aan de gehele jeugdopleiding en het eerste elftal van SC Cambuur. De werkzaamheden betreffen niet alleen individuele begeleiding van spelers, maar ook praktische vragen komen aan de orde:
Wat moeten spelers onderweg naar de (uit)wedstrijd eten en drinken? Wat kunnen spelers het beste eten tussen de trainingen door (op de club), passend bij de trainingen? Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de club en de gehele medische staf.


Wil jij ook het verschil maken ten aanzien van je sportprestatie?
Of willen jullie als team/club werken aan een goed voedingsbeleid?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?