Waar kan de kinderdiëtist van Puur bij helpen?

Wanneer je kind, bijvoorbeeld om medische redenen, een dieet moet volgen is het van groot belang dat het plezier in eten voorop blijft staan. De kinderdiëtist van Puur heeft daarom aandacht voor het omgaan met eten, leren proeven en leren keuzes te maken. Zodat voor elk kind, met of zonder dieet, eten een plezierige bezigheid is én blijft.

Als ouder wil je je kind een gezonde voeding aan bieden maar ook om samen met je kind van eten en drinken kunnen genieten. Dit is vaak niet makkelijk. Er kunnen lichamelijke problemen zijn waardoor je kind voedingsmiddelen niet verdraagt of waardoor je kind moeite heeft om voldoende te eten. Soms eet een kind teveel, te eenzijdig of juist te weinig.
Ook de ruime keuze in voedingsmiddelen, al dan niet met een gezondheidsclaim, maakt het moeilijk om als ouder de juiste voeding samen te stellen voor je kind.


Kinderdiëtetiek is maatwerk

De kinderdiëtist van Puur geeft adviezen en informatie over de voeding die bij je kind past en dus rekening houdt met de leeftijdsfase. Ook is er een mogelijkheid om dit te combineren met sportdiëtetiek. Onze adviezen en begeleiding zijn gebaseerd op het belang van volwaardige voeding en gericht op het aanleren van gezond eetgedrag.

Tijdens een (telefonische) voorgesprek kunnen we bespreken of het zinvol is om jouw kind te betrekken bij dit proces. Meestal is dit afhankelijk van de leeftijd en de hulpvraag.Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?