Puur! Tiramisu

Ilse Velkers/ november 30, 2013/ Desserts, Recepten, Uncategorized/ 0 comments

We weten het allemaal.. Tijdens de feestdagen wordt er veel, lekker en (iets) minder gezond dan anders gegeten. Mijn guilty pleasure met de kerstdagen is de tiramisu. Lekkere toetjes horen er nou eenmaal bij! Speciaal voor alle tiramisu liefhebbers heb ik een pure variant gemaakt. Ik heb alleen een klein beetje gesmokkeld met de amaretto, maar hey, die hoort er toch echt bij!!

Ingrediënten

  • 1000 gram magere kwark/griekse yoghurt
  • 50 ml (raw) honing
  • 2 eetlepels chia zaadjes
  • 4 eetlepels gepofte quinoa
  • 4 eetlepels quinoa/choco mix van whole earth
  • 50 ml amaretto
  • 2 bakjes vers gezette Espresso
  • 2 theelepels cacao (raw)

 

Bereiding:
Tiramisu bestaat uit laagjes verschillende ingrediënten. Pak 4 mooie glazen en begin met de kwark/yoghurt. Schep er voorzichtig een laagje van in en top deze af met  wat quinoa, gepofte quinoa, honing, chiazaadjes, en een scheutje espresso. Schenk (mocht je wel voor amaretto kiezen) ook nog een klein beetje amaretto er overheen alvorens je met een nieuwe laag kwark/yoghurt begint. Zo breng je drie lagen aan. Bovenop de laatste laag kun je ter decoratie wat nootjes en/of cacao poeder strooien. Eventjes in de koelkast laten koelen en dan zijn ze klaar om te serveren.

Wij hebben er in ieder geval van genoten!!

image

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!