Puur! suikervrije chocolade muffin

Ilse Velkers/ september 15, 2013/ Desserts, Recepten/ 0 comments

Deze muffin is zó lekker, zó Puur! en heel makkelijk om te maken..

Ingrediënten (voor 6 muffins):

  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 3 eetlepels ongeraffineerde cacao
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij reformwinkels)
  • 60 gram palmsuiker (verkrijgbaar bij reformwinkels)
  • snufje stevia
  • snufje zout
  • 125gram speltroom
  • 1 ei
  • 50 gram kokosvet (met geur)
  • 1,5 eetlepel biologische honing
  • handjevol walnoten

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Doe in een steelpannetje de kokosvet en de honing en smelt dit op een laag vuurtje.
  • Doe de  cacao, speltmeel, wijnsteenbakpoeder, palmsuiker, (gebroken) walnoten, stevia en zout bij elkaar in een kom.
  • Voeg de gesmolten honing en kokosvet toe aan de speltroom en ei in een kom.
  • Mix de droge ingredienten met de natte ingredienten met een garde. het beslag mag niet klonteren.
  • Nu kun je het beslag in een muffinvorm doen en kan het vervolgens voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!