Pecantaart

Ilse Velkers/ juni 30, 2013/ Desserts, Recepten/ 0 comments

Deze prachtige pecantaart is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens rauw én gezond.
De chiazaadjes geven de taart volume (in combinatie met water wordt het een gelachtige substantie) en zorgen voor de nodige omega-3 vetzuren.

Omdat hij rauw is, is hij ook nog eens heel eenvoudig te maken en snel klaar. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine en een vriezer.

De ingrediënten

De bodem:
– 250 gram noten (bv. pijnboompitten en cashewnoten)
– dadels of pruimen
– 1/2 theelepel zout

De vulling:
– 165 gram rozijnen, plus 80 gram extra
– 80 gram dadels
– 60 ml gesmolten kokosolie
– 6 theelepels chiazaad, opgelost in 12 theelepels water
– 1/2 theelepel vanille
– 1/2 theelepel kaneel

De saus:
– 1 theelepel cacao
– 1 theelepel gesmolten kokosolie
– 1 theelepel agavesiroop
– 1/2 theelepel kaneelpoeder

De bereiding:

De bodem:
– Mix de noten in een keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn.
– Voeg dadels en zout toe en meng tot het deeg goed plakkerig is.
– Verdeel over een taartvorm en druk goed aan. Zet in de vriezer.

De vulling:
– Meng alle ingrediënten, behalve de extra 80 gram rozijnen, tot een glad geheel.
– De overige rozijnen meng je erdoor met de handen, zodat ze heel blijven.
– Verdeel de vulling over de bodem en zet het weer opnieuw in de vriezer.

De topping:
– Mix ook hier alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad geheel.
– Besprenkel de taart ermee en maak het mooi met pompoenpitten, amandelen en pecamnoten.

Serveer de taart op kamertemperatuur.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*