Ontbijt recept: Yoghurt met muesli, rood fruit en walnoten

Ilse Velkers/ mei 25, 2016/ Blog, Ontbijt, Voeding/

Gewoon yoghurt is een beetje saai toch?
Waarom rood fruit? Er zit in rood fruit veel voedingsvezels en vitamines! De rode kleur ontstaat door de stof anthocyaan die ook werkt als een antioxidant. Antioxidanten helpen je tegen vrije radicalen in het lichaam die onder andere ontstaan door luchtvervuiling, stress en een ongezonde levensstijl.
En of dit nog niet genoeg is: In vergelijking met andere noten hebben walnoten ook de meeste antioxidanten. Ook zitten er in walnoten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart en vaatziekten. O en als je een moeilijke stoelgang hebt zijn walnoten vanwege de vele goede vezeltjes ook heel verstandig om te nemen.

Yoghurt met muesli, rood fruit en walnoten

Dit heb je nodig (voor 1 portie):
Yoghurt – 1 bakje
Frambozen – 1 handje
Blauwe bessen – 1 handje
Cranberry’s – 1 handje
Walnoten – 1 handje

Zo maak je het:

  1. Doe de yoghurt in een kommetje
  2. Voeg het fruit en de walnoten toe
  3. Roer alles door elkaar
  4. Eetsmakelijk!

Tip: Je kan de walnoten ook nog even kort bakken voor een extra crispy taste.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!