Ontbijt recept: avocado, banaan, mango smoothie!

Ilse Velkers/ mei 25, 2016/ Blog, Ontbijt, Voeding/

Smoothies zijn zo lekker en perfect om je ontbijt mee aan te vullen. Niet alleen fruit super gezond, maar de avocado heeft ook veel redenen om regelmatiger te gebruiken:

Goede vetten
De avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die goed voor je zijn. Ze verminderen namelijk het LDL-cholesterol gehalte. Aan de andere kant wordt dankzij de avocado het ‘goede’ cholesterolgehalte, HDL-cholesterol, verhoogd.

Vezels
Avocado’s bevatten relatief veel vezels. Een avocado bevat zowel onoplosbare als oplosbare vezels, een combinatie die je niet in veel voedingsmiddelen vindt. De onoplosbare vezels zorgen voor een gezonde stoelgang. De oplosbare vezels helpen je de eetlust onder controle te houden door een vol gevoel te geven.

Vitamines
Ze zitten boordevol vitamines, zoals vitamine B, K en E. De eerste zorgen voor een goedwerkende stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol in het groeien van de botten, zodat op latere leeftijd de botdichtheid gehandhaafd blijft. Vitamine E helpt aandoeningen als retinopathie (ziekte aan het netvlies) te voorkomen.

Opname voedingsstoffen
Ze zitten niet alleen boordevol voedingsstoffen, avocado’s helpen ook voedingsstoffen van andere voedingsmiddelen op te nemen.

Foliumzuur
Ook als je zwanger bent, is het eten van een avocado erg gezond. Een halve avocado geeft al bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname foliumzuur, een vitamine die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint. Een avocado beschermt dus de ongeboren baby.

Eiwit
Avocado’s bieden alle essentiële aminozuren die noodzakelijk zijn voor het lichaam om een compleet eiwit te vormen. Dit eiwit wordt gemakkelijk geabsorbeerd omdat een avocado vezels bevat. Als je minder vlees wilt eten, of kiest voor een vegetarische of veganistische levensstijl, voeg dan avocado’s toe aan jouw menu.

Nu wil het zo zijn dat die twee ontzettend te combineren zijn! Zie hieronder bijvoorbeeld de smoothie met avocado, mango en banaan. Niet alleen heerlijk bij ontbijt, maar ook voor bij de lunch of als tussendoortje.

Mango, banaan, avocado smoothie

Dit heb je nodig (voor 1 portie):
Amandelmelk – 1 koffie kopje
Banaan – 1
Mango – 1
Avocado – 1
Evt. chiazaad als topping.

Zo maak je het:

  1. Pak je blender en voeg de ingrediënten toe
  2. Mix tot je een glad geheel hebt
  3. Eetsmakelijk!

Tip: Je kun zelf altijd nog extra dingen toevoegen die je lekker lijken.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!