Koolhydraat arme appelcake

Ilse Velkers/ december 20, 2015/ Blogs, Koolhydraat arm, Recepten/

Voor een speciale gelegenheid zoals je verjaardag is een lekkere traktatie altijd leuk. Gisteren heb ik deze cake gebakken omdat mijn ouders op bezoek kwamen. Daarnaast had ik gewoon zin in wat lekkers voor bij de koffie, gewoon omdat het kan :).

Ik ben naar de supermarkt gegaan en de keuken ingedoken met als resultaat een variant op de klassieke appeltaart, maar dan zonder toegevoegde suikers en amandelmeel als basis waardoor de cake dus koolhydraatarm is. De appels, stevia en dadels zorgen nu voor zoetigheid, dus het is echt niet nodig om zelf suiker toe te voegen. Het is een super lekkere en voedzame appelcake geworden, ik kon niet wachten om er een stukje van op te peuzelen.

Volg je een koolhydraatarm dieet, dan is deze appeltaart cake een perfecte snack voor in het weekend. Alhoewel er geen extra suiker aan toegevoegd is, zit er natuurlijk nog steeds  wel natuurlijke suikers in en meer calorieën dan een gewoon tussendoortje. Dus pas op de dat je er niet te veel van eet 😉

Koolhydraatarme appelcakeBoodschappenlijstje:
150 gram amandelmeel;
– 2 appels;
– 4 eieren;
– 10 dadels;
– 40 gram kokosolie;
– 1 eetlepel kaneel;
– stevia (of natrena) druppels;
– 2 theelepels bakpoeder;
– snufje zout;
– beetje kokosolie om het cake blik in te vetten…

Zo maak je de appelcake:
– Verwarm de oven voor op 170 graden;
– schil de appels en rasp ze (zo fijn als jij wil) boven een kom;
– pureer de dadels met een keukenmachine of staafmixer en doe deze bij de appels in de kom.
– klop de eieren door het mengsel;
– Voeg ook de amandelmeel toe aan het mengsel en roer het er goed doorheen.
– smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng het met een garde in een aparte schaal met de eieren tot een glad mengsel;
– doe de bakpoeder er door en maak het geheel op smaak met kaneel en een paar druppeltjes stevia (of andere zoetstof zoals ik gebruikt heb);
– vet een bakblik in en schep het mengsel erin;
– zet de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten;
– de cake is gaar als je er een saté prikker in kunt prikken en deze er weer redelijk droog uit komt;
– laat de cake even afkoelen en smullen maar!

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!