De gezonde cake: 100% Puur!

Ilse Velkers/ augustus 15, 2013/ Desserts, Recepten/ 0 comments

Deze cake is een mengelmoesje van eigen creativiteit.
Behalve de appels had ik al deze ingrediënten wel in huis.
Weg met de (room)boter en kristalsuiker, et voila de cake is nu gezond en 100% Puur!

Ingrediënten:

  • 50gr abrikozen
  • 50gr rozijnen
  • 100gr verse of gedroogde dadels (ik heb verse gebruikt)
  • 200gr volkoren speltmeel
  • 8gr bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 3el suikervrije appelmoes (ik heb zelf 3 appels geblenderd in de keukenmachine)
  • 2 eetlepels stevia
  • 1 scharrel ei
  • 50ml kokos olie
  • 200ml kokend water

 

Zo maak je de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180gr en vet een brownieblik in.
  • Ontpit de dadels en snijd deze samen met de abrikozen in kleine stukjes. Doe ze samen met de rozijnen in een schaal en giet het kokendhete water erover. Laat dit circa 10 minuten staan totdat het fruit heel zacht is geworden.
  • Laat de kokosolie vloeibaar worden in een pannetje. Neem een grote schaal en meng hierin de speltmeel, bakpoeder en kaneel. Voeg de appelmoes, ei, kokos olie en het fruit (samen met het water) hieraan toe en meng goed door. Je moet echt een goed papperig cakedeeg krijgen. Voeg als het te nat is wat extra speltmeel toe en als het te droog is, voeg je nog wat water of appelmoes toe. Proef het sowieso even. Als je denkt dat het nog niet zoet genoeg is, dan voeg je wat extra appelmoes of stevia toe.
  • Giet het cakebeslag in het brownieblik en plaats voor 20-30 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten de cake door er in het midden met een satéprikker in te prikken. Als deze er volledig droog uitkomt dan is de cake klaar.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!