Ilse Velkers sportdietist

Als groot sportliefhebber dragen wij graag een steentje bij aan de ontwikkeling van topsporters. Per 1 oktober hebben wij op het gebied van sportdiëtetiek een samenwerking met Team Frysk.  

Team Frysk werkt vanuit de 11Stedenhal in Leeuwarden aan het opleiden van schaatstalent op zowel de langebaan als in de marathon.  

Vandaag heb ik als onderdeel van een intensief trainingsweekeind een kick off verzorgd over sportvoeding aan de junioren en hun ouders.

In mijn praktijk vind ik vooral maatwerk leveren belangrijk. Samen met de schaatsers probeer ik een antwoord vinden op de vragen die er zijn of probleem waar ze tegen aanlopen in hun ontwikkeling als topsporter.
Het is mijn doel om deze jonge schaatsers te inspireren om voeding een vast onderdeel van hun training te laten zijn; inmiddels is er genoeg wetenschappelijke bewijs dat ook voeding een belangrijke bijdrage levert aan een optimale sportprestatie.

Zowel staf, ouders en de schaatsers waren achteraf erg enthousiast over de bijeenkomst en de eerste individuele trajecten gaan volgende week van start!

“Goede voeding maakt van een middelmatige sporter geen topsporter, maar verkeerde voeding kan van een topsporter wel een middelmatige maken”
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?