Vandaag precies een jaar geleden zijn we begonnen met “project pand”.
Voor mij niet zomaar een project, maar een emotionele rollercoaster waarin ik zoveel geleerd heb als ondernemer, maar ook als mens. 
Begrijp me niet verkeerd ben mega (maar dan echt MÉGA!) blij dat ik deze stap heb kunnen zetten, maar groeien doet ook pijn.

Groeien doet pijn

Op emotioneel vlak, in ons mentale vermogen en vanuit spiritueel (of zingevend) oogpunt kunnen we groeispurten maken die flink schuren. Dit heb ik zeker gevoeld waardoor groeien soms een pijnlijk proces is. Ontzettend blije momenten wisselden zich af met stress, intense emoties en onzekerheid. Op sommige dagen in het afgelopen jaar kon alles.. maar er waren dagen dat ik riep dat ik wilde opgeven. Het is te hoog gegrepen dacht ik ?.

Dit project voelt als een soort eindexamen in mijn proces van persoonlijke ontwikkeling. Iets waarin ik, door middel van opleidingen en coaching de afgelopen 2 jaar bewust in heb geïnvesteerd. Ik heb onder andere geleerd dat je om te groeien en verder te ontwikkelen buiten je comfort zone zal moeten gaan. Alleen doen wat je al kan zal je niet altijd verder brengen.
Dit werkt ook zo als je je conditie wil verbeteren; je zal ik uit je comfort zone moeten komen en moe moeten worden en vaak ook pijn moeten verdragen. Dat is geen prettig vooruitzicht, maar wel nodig. Pas dan krijgt je lijf een prikkel om aan te passen. Met persoonlijke groei en ontwikkeling is dat niet anders.

Het afgelopen jaar voelde voor mij als een eindexamen na 2 (eigenlijk 7,5) jaar persoonlijke ontwikkeling. Als ik dromen waar wilde maken dan moest ik in dit geval in veel opzichten buiten mijn comfortzone gaan. Dat was en is voor mij een moeilijk proces; ik houd van controle en fouten maken vind ik lastig. Nu moest ik me bezig houden met zaken waar ik geen verstand van heb en mijn interesse niet hebben maar wel geregeld moesten worden. Mijn valkuil, de angst om fouten te maken was soms intens aanwezig. Nu kan ik zeggen dat de stress, emoties en onzekerheden het waard zijn. Alhoewel ik ontzettend uitkijk naar de opening over 3 weken en vooral ook de periode daarna, zou ik het zo weer doen. Want jongens, dit is zo ontzettend gaaf! ?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?