Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose fibromyalgie. Na vele jaren aan vage klachten kreeg ik door die diagnose de mogelijkheid om een stukje regie te nemen over mijn ziekte. Ik kreeg van mijn reumatoloog het advies om af te vallen. Zelf had ik op internet ook al gelezen over de invloed van voeding bij fibromyalgie. Ik zocht naar een diëtiste in mijn buurt en kwam terecht op Ilse haar website. Een aantal vragen op haar site triggerden mij om door te lezen, zoals de vraag: ‘Neem je zelf de verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid?‘. Ook las ik: ‘Gezond zijn hangt voor een groot deel af van jouw leefstijl’. Ik zocht contact met Ilse met de vraag of ze ook míj wilde helpen om te leren hoe ik mijn leefstijl mbt voeding zó kon omgooien dat mijn lichaam weer gezond(er) zou worden. Daarnaast wilde ik ook graag afvallen, maar gezond worden en minder lichamelijke pijnen ervaren was de primaire insteek.

Tijdens de intake luisterde Ilse aandachtig, maar stelde ze ook kritsiche vragen aan me. Hoe dan? En waarom dan? Kortom: ze zette me aan het denken. Ilse vroeg me ook een dagboek bij te houden zodat ze inzicht kreeg in mijn eetpatroon. Dat vond ik moeilijk, ik voelde vooral veel schaamte en het was meteen ook een eye-opener:  Zakken chips, suiker in de soep, 2 borden avondeten, niet 1 koekje maar het hele pak, overal sausjes bij… Tja, dat goddelijke lichaam had ik niet vanzelf gekregen natuurlijk!
Ilse kwam al snel met een kritische maar opbouwende analyse en een duidelijk plan van aanpak. Ik heb mijn oude leefstijl meteen achter me gelaten en heb niet meer achterom gekeken, ik ben vol voor mijn nieuwe leefstijl gegaan. De eerste paar weken merkte ik contreet dat ik nog veel moest kijken wat ik mocht eten. Ook moest ik zelf nog veel uitzoeken en nakijken, want natuurlijk kon Ilse niet al mijn dagen regisseren. Maar ik had genoeg handvatten van haar gekregen om zelf te leren gezonde keuzes te maken. En waar ik het even niet meer wist mocht ik altijd contact opnemen, zoals via de app. Dat vond ik erg gemakkelijk! Na een aantal weken opstarten was ik zo gewend aan mijn nieuwe leefstijl dat ik steeds meer mijn eigen bewuste en betere keuzes ging maken. Terwijl ik dit schrijf ben ik twaalf weken bezig met mijn nieuwe lifestyle: gezonder, puur(der) en bewust(er) eten. Ik begon op 115 kg en inmiddels weeg ik 105 kg. Ik verlies ongeveer 1 kg per week. Mijn einddoel is 80 kg en ik weet zeker dat ik dat doel haal omdat ik niet aan het diëten ben, maar doordat ik mijn eetgewoontes heb aangepakt. Ik kan me niet voorstellen dat, wetende wat ik nú weet, ooit weer terug zal vallen in mijn oude eetpatroon. 

Mijn lichamelijke klachten zijn nog niet over maar ik merk wel degelijk dat mijn lichaam anders voelt. Zelfs mijn nagels die altijd kort en gespleten waren zijn weer mooi! Ook merk ik dat ik me mentaal wat beter voel, en onlangs viel het mij zelfs op dat ik met een helderdere blik de wereld in kijk, zelfs de lucht is blauwer. Ik geloof er in dat dit de invloed van goede voeding is.

Voor iedereen die hulp zou willen bij het krijgen van een gezonder lichaam door het zelf leren maken van gezonde en bewuste keuzes beveel ik Ilse van harte aan!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?