Voor veel Nederlanders is het immers bijna weer tijd voor de wintersport. Erg leuk maar zeker ook intensief! En dan bedoelen we niet alleen het skiën, maar natuurlijk ook de aprés ski!

Volgens Belgisch onderzoek verbrand je namelijk best wat calorieën tijdens een uurtje skiën(zie onderstaande tabel)
–          402 calorieën (60 kg)
–          490 calorieën (70 kg)
–          560 calorieën (80 kg)

Om je een inzicht te geven in wat je dan allemaal tijdens je apres ski naar binnen kunt werken hebben wij hieronder een klein overzicht voor je.
–          Bier 0,5 liter: 160 calorieën
–          Wiener Schnitzel met friet: 900 calorieën
–          Apfelstrudel: 300 calorieën
–          Bratwurst met friet: 850 calorieën
–          Kaiserschmarrn: 450 calorieën

Erg leuk om te weten deze bovenstaande feiten.

MAAR! Waar het om draait = Aan de voorbereiding voor de wintersport wordt vaak te weinig aandacht besteed. Zoals je net hebt kunnen lezen verbrand je behoorlijk wat calorieën op een dag, en vraag je daarmee een grote inspanning van je lichaam.
Je kunt het vergelijken met vanuit het niets ineens een run te doen van 5Km of 10Km. Het lukt misschien wel, maar kan een forse impact op je lichaam geven. Die 5 of 10 km is dan eenmalig, maar het skiën zul je waarschijnlijk tijdens je vakantie elke dag gaan doen.
Met een goede voorbereiding verminder je de kans op blessures, ben je minder gevoelig voor spierpijn en krijg je meer zekerheid op de piste.

Wat Judith, onze Personal Trainer én ski instructeur, betreft is dat dus zeer zeker een aanleiding om goed getraind op vakantie te gaan. Je wilt immers de hele vakantie fijn kunnen skiën, fit genoeg zijn en geen pijntjes of klachten hebben.

Training

Zomaar in het lukraaks gaan trainen is niet verstandig. Een paar squats of lunges is helaas niet voldoende.
Het programma dat wij hiervoor hebben opgesteld stelt je in staat om in 6 weken beter voorbereid op wintersportvakantie te gaan.
Je traint 2 keer per week onder begeleiding van een Personal trainer EN Nederlands gecertificeerd Ski instructeur in Leeuwarden.
Dit kan 1 op 1, dus in de vorm van personal training óf in overleg met een small group.
We zullen ons tijdens de personal training sessies uitsluitend richten op de facetten die belangrijk zijn tijdens het skiën.

Trainen voor de Apres ski laten we aan jullie zelf over!

Wil je meer weten over dit exclusieve trainingsprogramma voor jouw wintersport?
neem dan contact met ons op!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?