Na het vorige artikel over dit onderwerp ben ik er nog wat dieper ingedoken en deze nieuwe informatie wil ik graag met jullie delen. Vorige keer had ik het over de tomaatjes en munt, nu wil ik graag andijvie en basilicum uitleggen.

Groente; Andijvie

Andijvie is ook ontzettend makkelijk om zelf te kweken. Net als de tomaatjes e.d. bedek je hier ook 10 cm van je moestuin met de biologische moestuingrond. Je kan andijvie tussen maart en augustus planten. De zaadjes stop je een halve tot 1 cm onder grond en bedek ze met aarde. Druk de aarde niet verder aan daarna. Geef vervolgens de plantjes voldoende water en voeding en als het goed is kun je ze dan na 2 maand oogsten. Andijvie is een supergezonde groente die lekker is in de stamppot maar ook bijvoorbeeld in een quiche.

andijvie

Voedingswaarde rauwe andijvie, 100 gram. Bron; www.voedingswaardetabel.nl

Kruid; Basilicum

Vanaf mei kun je basilicum kweken in je moestuin. Hetzelfde geld weer voor de biologische moestuingrond en ook deze zaadjes stop je een halve tot 1 cm onder de grond. Tussen de zaadjes moet zo’n 20 centimeter zitten. Geef ze weer voldoende water en voeding en dan kun je tussen juli en oktober je basilicum oogsten. Ik gebruik zelf altijd basilicum in pasta en saladegerechten. En de caprese combinatie kan natuurlijk niet ontbreken.. Tomaat, mozzarella en basilicum!

basilicum

Voedingswaarde basilicum vers, 20 gram. Bron; www.voedingswaardetabel.nl

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?