oktober 15, 2022

Week update #1

Het is alweer zaterdag! Dat betekent dat de laatste trainingen bij Puur worden gegeven en de week bijna om is. Vaak dwalen mijn gedachten dan met een bakje koffie af naar de afgelopen week.
Je zou denken, elke dag is toch hetzelfde bij Puur?
Deels klopt die gedachte ook wel: wij verzorgen 6 dagen in de week trainingen en voedingsconsulten. 
Gelukkig kan ik zeggen dat we niet als “lesboeren” van afspraak naar afspraak hobbelen.
Juist de verschillende casussen die wij begeleiden, de verschillende mensen en andere bezigheden maken het werk zo leuk én dankbaar om te doen.  Een week update:

  • Ik heb een intake gehad en sportvoedingsadviezen geschreven voor een talentvolle judoka en schaatster;
    De uitdaging zit hem niet zo zeer in adviseren wat ze moeten gaan eten, maar meer in de begeleiding in het kader van hun topsport ontwikkeling. Deze jonge sporters leren bijvoorbeeld kritisch te kijken naar (eet)keuzes die ze maken die invloed hebben op hun sport. Ook zoeken we samen naar creatieve oplossingen, wanneer tijdgebrek, planning en organisatie de keuzes van de maaltijden kunnen beïnvloeden. De judoka heeft dit weekend plaatsingswedstrijden voor het NK, spannend!! 
  • Voor SC Cambuur is één van mijn taken sturing op clubmaaltijden. Voor ik recepten deel met de kok moet ik het natuurlijk wel zelf even maken en eten. Hoe leuk dat je je hobby kan combineren met werk? Dat is natuurlijk wel even een proces over meerdere dagen, want niet alle recepten schuiven automatisch door naar de club 😉
  • De O21 jeugd van SC Cambuur heeft deze week met elkaar eten gekookt. Het smaakte heerlijk en nadien mocht ik middels een presentatie een koppeling maken naar de voeding.  Ik heb met veel nieuwe spelers mogen kennismaken.

  • Een training die mij deze week wel bij bleef was de eerste training met iemand met ASS (Autismespectrumstoornis). Niet omdat het de eerste keer is dat ik dat doe, maar zo’n casus doet me altijd realiseren dat sport niet alleen goed is voor het fysieke welbevinden. Sport kan ook goed zijn voor het zelfvertrouwen en emotie regulatie . Deze persoon is in het dagelijkse leven bijna niet tot bewegen aan te zetten, heeft ongezonde eetgewoontes, kan snel overprikkeld zijn en heeft erg weinig zelfvertrouwen (in eigen fysieke kunnen) wat bijvoorbeeld (indirect) problemen geeft tijdens de gymles op school. Ik ben blij en dankbaar dat wij het vertrouwen krijgen en hier begeleiding in mogen aanbieden.

  • Tot slot heb ik deze week ook een leiderschapstraining gevolgd: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap volgens Franklin Covey. Sinds dit jaar ben ik als (aspirant)lid betrokken bij de Juniorkamer Friesland. Dit is een netwerkorganisatie uit Leeuwarden van jonge, ambitieuze professionals onder de 40 jaar. Persoonlijke en professionele groei, netwerken en een bijdrage leveren aan de regionale maatschappij staat in onze kamer centraal. Deze activiteit heb ik samen met mijn commissiegenoten georganiseerd voor de overige kamerleden. Een geslaagde avond waarin we als kamer hebben gewerkt aan een gezamenlijk “Mission statement”. 
Week update
week update
week update