Zelf ben ik helaas ervaringsdeskundige met hoofdpijn, soms zelfs migraine. Gelukkig heb ik dat niet (meer) elke week, maar nooit is duidelijk geworden wat de oorzaak van de enorme hoofdpijn is (zelfs een “brilletje” is uitgesloten).

Echte migraine fanaten kunnen naar de dokter gaan, en die heeft dan wel wat pillen. Daarmee zijn er een aantal geholpen, maar de echte migrainefanaten hebben daar niks aan. Na die pillen weet de arts het vaak ook niet echt, dus blijf jij met het probleem zitten.
Maar als jij een zware migraine klant bent, doe je alles. Je wil er vanaf en je wilt een normaal leven leiden, zoals andere mensen. Er blijven teveel mensen over die niet geholpen kunnen worden!

Suikervrij, zuivelvrij en zo weinig mogelijk chemische zoetstoffen en MSG kan de oplossing zijn
Wat jammer genoeg niet veel mensen weten, is dat je zelf enorm veel kunt doen: het veranderen van je voedingspatroon. Eindelijk ben je niet afhankelijk van je huisarts, maar kun je zelf iets doen. Het is echt waar, zo simpel kan een oplossing soms zijn. Geraffineerde suiker (zowel de tafelsuiker als de witte meelproducten), alcohol, zuivel en verschillende e-nummers worden steeds meer gelinkt aan allerlei ziekten, waar migraine ergens bovenaan staat.
Probeer eens een 1-2 maanden suikervrij en zuivelvrij te eten en zoveel mogelijk e-nummers te ontwijken, zeker de chemische zoetstoffen en MSG, en kijk wat zo’n voedingspatroon doet bij jouw migraine! Bij mij heeft het geholpen, de laatste tijd gaat het bijzonder goed (als in de hoofdpijn blijft weg!!) Gewoon streng zijn en doorzetten. Voor een zeer goed doel toch?
Ik schijn niet de enige te zijn, een hoop mensen hebben zo afscheid genomen van migraine, of het zeker een heel stuk verminderd. Vind je het lastig om voor jezelf op te pakken? Schroom niet en vraag mijn hulp.

Laten we dit proces stap voor stap op pakken, te beginnen met suiker!
Geraffineerde suiker maakt ons ziek, lees hier waarom.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?