De vakantietijd is aangebroken en dat betekent voor veel mensen vrije dagen en heerlijk er tussenuit. Een moment van rust, tijd voor elkaar, bezinning en weer vooruit kijken.

Wat doe je op vakantie met je voeding? Wat als je in Frankrijk beland met dat heerlijke witte stokbrood of als je in Italië of Kroatië zit en de pizza’s op je afkomen. Wat als je onderweg bent? Wat eet je om scherp te blijven en goed gevoed te worden? In deze blog geef ik je wat praktische tips waarmee je aan de slag kunt gaan.
Over het algemeen geldt:

Eet zo puur en lokaal mogelijk
Ga je naar de mediterrane landen? Dan heb je het makkelijk! In deze landen kan je heel goed en lekker eten, weet ik uit eigen ervaring. Blijf weg van de toeristenboulevards met pizza en frites en ga op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Dat is ook leuk om te doen en je voelt veel meer voldoening en geniet extra.

Als je zelf kookt tijdens je vakantie, ga dan op zoek naar lokale markten met verse producten. Dit is ook leuk om te doen.

Ontbijt zo gezond mogelijk
Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog wel wat invloed op. Het is verleidelijk om croissants met jam te gaan eten, maar dit haalt wel je energie voor de rest van de dag weg!

Eet daarom niet elke dag broodjes en kijk in plaats daarvan of je bijvoorbeeld havermout kunt eten. Zit je op de camping of in een appartement? Neem dan havermout van huis mee. Neem ook altijd 1 of 2 stuks fruit. Is er geen havermout? Kies dan voor roerei en kijk of je er wat groente bij kunt nemen.

Drink veel water
Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt al je energie weg. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Je wordt er dik en futloos van.

Blijf in beweging
Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie in beweging! Veel mensen kijken me verbaasd aan bij deze tip, omdat de meeste mensen niet sporten tijdens hun vakantie. Verander je mindset op dit punt en ga juist tijdens je vakantie lekker bewegen!Ga lekker wandelen, fietsen en zwemmen. Want je lichaam heeft ook vakantie nodig. Wil je nog een stap verder gaan, kijk dan of er een sportschool in de buurt is of zet zelf een parcours uit in de buurt.

Ik hoop dat ik je met deze basistips weer een stap verder heb geholpen met de gezonde lifestyle. Houdt vooral mijn blog in de gaten, want morgen deel de tips voor onderweg.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?