Hennepzaad wordt onttrokken uit de hennepplant. En nee,maak je niet druk, je wordt er niet high van!  Het is veilig voor iedereen, zelfs kinderen.  Lees verder als je erachter wilt komen waarom hennepzaad een superfood is.

Eiwitten
Na de sojaboon is hennepzaad het rijkst aan eiwitten. Het voordeel van hennepzaad is dat het beter op te nemen is dan soja. Dit komt doordat het eiwit in hennepzaad erg lijkt op een lichaamseigen stof, het kost het lichaam dus maar heel weinig energie om het een lichaamseigen stof te maken.
De kwaliteit van dierlijke eiwitten neemt fors af door gebruik van antibiotica, hormonen en slecht gevoede dieren. De hennepplant wordt zonder pesticiden en duurzaam verbouwd en is daarom een goede aanvulling op iedereen zijn voedingspatroon. Vooral voor vegetariërs is het een goede aanvulling.

Goede vetten
Daarnaast bevat het ook nog eens alle 8 essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het bevat omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren in precies de goede verhouding voor opname door het lichaam (normaal zijn deze vetten niet in verhouding, van omega 3 heeft bijna iedereen te weinig en van omega 6 te veel). Zeldzaam dus!
Ben je niet gek op vis? Dan kan je voortaan dus hennepzaad eten om dezelfde goede eigenschappen die aan vis worden toegeschreven! Probleem opgelost.

Voor 40+ vrouwen is hennepzaad helemaal goed om in te nemen. Hennepzaad bevat namelijk gammalinoleenzuur wat bijv. ook voorkomt in moedermelk. Het staat bekend om de hormoonregulerende werking. 

En nog vele andere voedingsstoffen
Nog een reden om hennepzaad toe te voegen aan je voeding is dat het een goede hoeveelheid vezels bevat.
Daarnaast zit het zoals alle superfoods ook weer bomvol met vitamines, mineralen, antioxidanten en enzymen. Als je bijvoorbeeld meer energie wilt hebben en je vitaler wilt voelen, voeg dan B-vitamines toe aan je menu. Dit kan o.a. door middel van hennepzaad. Ook bevat hennepzaad lecithine wat zorgt voor een goed werking van de lever. De lever zorgt voor reiniging van het lichaam. Het helpt zelfs om ons immuunsysteem te versterken; alfa, bèta en gamma globuline zijn stofjes die meewerken om beschadigd weefsel te vervangen door nieuw weefsel.

Hennepzaad is dus een superfood met wat meer zeldzame voedingsstoffen waar het lichaam zelf niet makkelijk aan kan komen. Een bijzonder superfood dus!

Wil jij graag hennepzaad proberen? Kijk dan op onze facebook en doe mee aan onze winactie! Je kunt een superfood pakket winnen met onder andere hennepzaad!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?