Op het moment kom je ze overal tegen; fruitsapjes. Ze beweren allemaal puur, gezond of clean te zijn. Toen ik deze tegenkwam was ik zowel nieuwsgierig naar de smaak  als naar hoe gezond ze nou werkelijk zijn. De smaken zien er namelijk erg apart uit en naast dat de verpakking me erg aanspreekt beloofd deze ook veel goeds.

De smaken

00369342
00369362
00369352

Beetle juice en Banarama spreken mij meteen aan, in tegenstelling tot Simply Red. Pittig tomatensap? Heel apart. Naast dat ik ze zelf heb geproefd heb ik ze ook aan familie en vrienden laten proeven. Over het algemeen vielen Beetle Juice en Banarama erg in de smaak. Vooral Bananarama was erg populair. Voor Simply Red heb ik maar 1 liefhebber gevonden. Deze smaak is erg intens en ontzettend speciaal. Wanneer je niet van tomatensap houd zou ik hem absoluut niet aanraden. Ik vind tomatensap erg lekker maar dit drankje is voor mij net wat te intens.

Voedingswaarde

De sapjes van 100% bevatten geen toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Deze zijn inderdaad niet toegevoegd dus dat is sowieso al een voordeel ten opzichte van gewone vruchtensappen. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt zie je dat het sap uit geconcentreerd vruchtensap wordt gehaald. Dit houd in dat de puree en vocht word gescheiden en de puree later weer wordt aangemaakt met water. Tijdens het scheiden gaan er helaas wel veel voedingsstoffen verloren waardoor de voedingswaarde toch wel heel erg verschilt in vergelijking met vers vruchtensap. Daarom is onze conclusie dan ook dat wanneer je een vruchtensapje wil drinken wat geen schade zal aanrichten door middel van de toevoegingen, dit een goede keus is. Het zal alleen geen directe voordelen opleveren qua inname van vitamines en mineralen.

Vulling of voeding? – Dit sapje valt zeker onder vulling maar wel onder de noemer gezonde vulling. Qua voedingswaarde bevat het niet genoeg om door ons als pure voeding gezien te worden.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?