Summer is here! Vandaag heerlijk kunnen genieten van het mooie weer in Nederland. Zoals het nu lijkt blijft het de hele week ook nog mooi weer dus ik zeg tijd voor de BBQ!

Met mooi weer vind ik het altijd gezellig om lekker buiten te eten met zijn allen. Familie, vrienden.. Gewoon lekker relaxt met zijn allen buiten eten en drinken! Omdat het vaak een samenspel is van veel vlees, veel brood en veel suikerrijke drankjes heb ik een paar tips om toch een redelijk pure barbecue te houden.

herb-infused-water-jars

Lekkere drankjes zijn niet weg te denken bij de BBQ. Een lekker rood wijntje kan natuurlijk altijd, maar de frisdranken kunnen bijvoorbeeld vervangen worden doorinfused water. Een lekkere combinatie bij zware vleesgerechten is bijvoorbeeld citroen, munt en komkommer. Vul een lekkere kan met deze ingrediënten, water en lekker veel ijsklontjes.

Probeer wat vlees te vervangen door lekkere bijgerechten. Salade’s of fruit zijn ook heerlijk bij de bbq. Denk bijvoorbeeld aan onze taboulé met quinoa of de Courgette salade. Het recept voor guacamole is misschien ook lekker om te maken van te voren. Lekker bij een broodje of in combinatie met gegrilde groentes!

Met al dat vlees op de barbecue worden groentes vaak vergeten. Terwijl groenten van de barbecue ontzettend lekker kunnen zijn! Denk aan aubergines, paprika, courgette en champignons. Om ze wat meer smaak te geven kun je ze van te voren bijvoorbeeld marineren met zelfgemaakte marinade. Niks moeilijks, gewoon wat olijfolie, citroensap, basilicum en knoflook bijvoorbeeld. Laat de marinade even intrekken in de groentes en daarna kun je ze zo op de BBQ gooien.

roasted-berry-and-honey-yogurt-popsicles-recipe

Ten slotte zou je als nagerecht onze fruit-ijsjes kunnen serveren. Vooral die met yoghurt en geprakte mango is na een barbecue lekker verfrissend!

Wij wensen jullie een ontzettend fijne week toe en hopen dat ook jullie kunnen genieten van het mooie weer! Laat ons weten of jullie ook gaan barbecueën en wat voor recepten je gaat gebruiken!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?