Alles begint met een eerste stap. En elke stap is er één. 

In mijn coachgesprekken merk ik dat we het regelmatig over perfectie hebben. Ik vraag dan: ‘hoe had je je start bij Puur! in gedachten?’
Veel geven dan terug dat gelijk alles goed moet gaan: Alleen maar gezond eten (of extreem diëten), minimaal 3 keer per week sporten, mediteren en regelmatig chillen. En dit terwijl de huidige lifestyle in de verste verte hier niet op lijkt. 

Mijn advies: start gewoon eens met één ding. Natuurlijk is starten met sporten of bewegen wel een dingetje, maar door het gewoon te gaan doen, krijg je het gelukshormoon endorfine als een soort beloning. Je voelt je dan nog beter over wat je doet en over jezelf, dus als je dan de volgende keer gaat, hoppa! dan krijg je dat weer. Belangrijk is wel dat je doet wat je zegt, dan ben je integer naar jezelf en gaat het makkelijker. Want weet ook; om je lifestyle te veranderen moet je dit echt zélf aanpakken en dus ook zelf veranderen.

Kortom, het is misschien niet altijd makkelijk, maar juist door het te doen, ook als het niet perfect is, geef jij je lichaam en geest wel een heel positief geluid. Het is de investering in jezelf dan al meer dan waard.
Dit geeft energie om ook andere aspecten (zoals gezond eten en regelmatig ontspannen) van een gezonde leefstijl op te pakken.
En geloof mij: dan is het ook veel leuker om te doen! 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?