door Evelien Abma – Okey, het is tijd voor een momentje van waarheid. Ik ben weer een beetje terug gevallen in mijn oude eet patroon. Slecht ik weet het, maar ik probeer weer op het goede (gezonde) pad te komen.

Gezond eten is moeilijk. Althans dat vind ik. Ik ben nogal kieskeurig als het om eten gaat en in combinatie met gezond eten maak ik het mezelf ook niet echt makkelijk. Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn vorige blog ben ik dus verslaafd aan suiker. Daarom neem ik ook niet meer genoegen met een simpel broodje of alleen een bakje yoghurt. Ik wil gewoon wat speciaals. Iets anders met iets meer smaak. Daarom ben ik bezig met een reeks van snelle en makkelijke recepten die wat afwisseling geven in het dagelijks leven.

?

We beginnen met het ontbijt. De belangrijkste maaltijd van de dag zeggen ze wel. Vandaag, morgen en overmorgen volgen 3 makkelijke en snelle recepten voor een lekker ontbijtje. Eetsmakelijk 

Havermout met appel, kaneel en rozijnen

Dit heb je nodig (voor 1 portie):
Havermout – 1 kopjes
Melk – 2 kopjes
Appel – 1
Rozijnen – 50 gram
Kaneel – 1 theelepel

Zo maak je het:

  1. Meng de havermout en melk in een pan en zet op laag vuur
  2. Voeg de kaneel toe en blijf af en toe roeren
  3. Schil ondertussen de appels, snij in blokjes en voeg toe aan de havermout
  4. Voeg de rozijnen toe en blijf roeren totdat de havermout kookt
  5. Roer nog twee minuten terwijl de havermout pruttelt en dan is jouw havermout klaar om op te eten.
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?