Evelien Abma gastblogger Puur natural dietist personal trainer Leeuwarden

Ik ben Evelien. 19 jaar, studente Multimedia, Concepting & Design en grote zoetekauw. Ik ken Ilse al een tijdje en sport wekelijks bij haar. Best fijn om even een momentje (of twee) te hebben om alles er uit te sporten of uit te gooien. Soms gaat het best soepeltjes, al zeg ik het zelf, en een andere keer juist helemaal niet. Gelukkig zorgt Ilse er altijd voor dat ik niet opgeef en mijn oefeningen afmaak.

Toen ik voor het eerst bij Ilse kwam en zij mij het dagmenu liet zien was ik best in de war. Ik wil afvallen, maar ik moet toch zo veel eten? Huh? Maar goed ik dacht “ze weet vast wat ze doet dus ik zal het wel proberen”. Tot mijn eigen verbazing werkte het ook, maar helaas ben ik nou niet echt een doorzetter als het op gezond eten aankomt. De eerste weken gaat het goed en zie ik beetje bij beetje meer resultaat. Helaas komt er altijd een punt dat ik weer terugval. Of ik echt alles gegeven heb? Nee, ik denk het niet. Maar ik geef niet op en Ilse ook niet. Ik blijf sporten en ik blijf het proberen. Want die onzichtbare knop zal ooit helemaal om gaan.

Mijn grootste verleiding is toch wel een frikandellenbroodje van de Albert Heijn. Als ik van school (Hanzehogeschool in Groningen) naar huis reis en ik langs de AH to go loop dan komt de geur van warme frikandellenbroodjes me tegemoet. Ik moet streng zijn en doorlopen, maar 9 van de 10 keer kan ik de verleiding toch niet weerstaan. Ik voel me achteraf wel schuldig en de frustraties kunnen hoog op lopen. Waarom kan ik het niet gewoon laten staan? UGH!

Ik hou naast lekker eten ook erg van quotes en deze quote beschrijft mij op en top:

“My heart says chocolate and wine. But my jeans say, for the love of god woman, eat a salad!”

Ik zal dus iets meer naar mijn jeans moeten luisteren en iets minder naar mijn hart. Vreemd meestal is het andersom …
Ik rond maar af voordat ik het straks helemaal afdwaal. Tot de volgende keer.

Groetjes Evelien

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?