Mind-muscle connection

Je bent zo druk met je lijf, dat je bijna zou vergeten dat je “bovenkamer” ook onderdeel is van je lijf. Zonde, de kracht van je brein kan spiergroei naar een nieuw niveau tillen.
Verschillende onderzoeken maar ook uit onze praktijk blijkt dat spieren sterker geactiveerd worden wanneer het brein actief aan die spieren denkt. Dit noemen we ook wel de  mind-muscle connection.

Tijdens onze trainingen vinden wij het belangrijk dat er niet zomaar wat oefeningen worden “afgewerkt”. Goede techniek is alles tijdens een oefening. Een goede techniek is niet alleen handig om sterker te worden, maar verkleint ook de kans op een blessure.
Maar wanneer je alleen maar bezig bent met de uitvoering van de oefening, vergeet je mogelijk een andere belangrijke factor. Namelijk, hoe het voelt.
Wanneer je je focust om de juiste spieren aan te spreken in plaats van meer en meer gewicht te willen, bevorder je juist spiergroei.

In fitnesstermen wordt ook wel gesproken over de mind-muscle connection. Wat inhoudt dat je de spier vóélt die wordt aangesproken tijdens de oefening.


Hoe passen wij mind-muscle connection toe in onze trainingen?

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?