De meeste van jullie zullen er wel van gehoord hebben, of misschien zijn jullie zelfs vandaag al druk aan het preppen. Voor degene die er nog nooit van heeft gehoord een korte inleiding. Meal prepping is niets anders dan je maaltijden voor 2,3 of misschien wel de hele week voor te bereiden. De achterliggende gedachte is dat het tijd bespaart, en dat je gezondere keuzes maakt als je niet meer na hoeft te denken over wat je gaat eten (als je al hongerig bent). Wij vonden het in ieder geval erg interessant. Voor vandaag hou ik het bij een aantal algemene tips, de komende tijd zal ik foto’s, recepten en tips met jullie delen over mijn meal prepping. 

Meal prepping is al jaren een ontzettende hit in Amerika. Als je meal prepping opzoekt op youtube wordt je letterlijk dood gegooid met filmpjes. Een groot deel bestaat uit filmpjes voor hardcore bodybuilders e.d. maar ook daar kun je leuke tips vinden. De meeste mensen die aan meal prepping doen bereiden op zondag een aantal maaltijden voor. Dan heb ik het niet alleen over de lunch en het avondeten, er worden hele ontbijtjes, tussendoortjes en ook smoothies alvast voorbereid. De komende week heb ik het in ieder geval weer ontzettend druk, dus het lijkt mij een uitdaging om wat dingen voor te bereiden!

Wat meal prepping een stuk makkelijker maakt:

Diepvrieszakjes

enhanced-buzz-19622-1364310999-1

Super handig om de ingrediënten van smoothies alvast in te vriezen. Het enige wat je ’s ochtends nog moet doen is het zakje uit de vriezer halen en de inhoud in de blender gooien!

Tupperware bakjes

images (2)

Spreekt voor zich, het bewaren van producten of complete maaltijden in de koelkast. Als je deze nog moet aanschaffen kun je het beste diegene doen die ook in de vriezer/magnetron/vaatwasser kunnen. Heb je later geen kans op kapotte bakjes en dergelijke.

Grote pannen

images (3)

Als je grote hoeveelheden moet koken kun je het beste een zo groot mogelijke pan gebruiken. Anders ben je tijden bezig met het koken/bakken/grillen van etenswaren.

Folie en afdekplastic

silver-foil_300

Het afdekken van schalen met eten, inpakken van ontbijt-wraps of het bewaren van vers voedsel. Het is goed voor verscheidene dingen en ik heb het standaard eigenlijk al in huis!

Voorraadpotten

lindassmoothiestill
layered_mason_jar_salads_large

Voor het bewaren van droge voedingsmiddelen, maar ook voor het inpakken, bewaren en meenemen van salades! Het is een grote hit in de verenigde staten en internet staat er vol mee. De voorraadpotten worden ook veel gebruikt voor het maken, bewaren en meenemen van smoothies en dranken!

Voor zover de basis principes van meal prepping. Ik ga hier de komende tijd mee bezig en ik zal jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen. Hebben jullie eigenlijk al ervaringen met meal prepping?? Wij zijn benieuwd!!

P.S. Hieronder vind je nog een handig overzichtje voor het indelen van de koelkast en hoelang bepaalde voedingsmiddelen goed blijven!

koelkast_nieuw met tekst
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?