door Evelien Abma

Ja mensen, het is weer die tijd van het jaar. We kunnen ons culinair weer volledig uitleven. We kijken er naar uit om gezellig met onze familie en vrienden te gaan eten en drinken, waarbij het best een onsje meer mag zijn. Het perfecte recept voor een geslaagde feestdag. En helaas voor ons weten alle winkels dit ook maar al te goed. Al ver van te voren beginnen zij ons te verleiden met een overweldigend aanbod.

We hebben net Sinterklaas achter de rug met die heerlijke pepernoten, chocoladeletters en marsepein. En nu is het al weer bijna kerstKerstkransjes, kerststollen, kerstbrood, kerststaven en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat we maar lekker vinden met het woord “kerst” ervoor. Als klap op de vuurpijl hebben we dan ook nog oud & nieuw. Heerlijke olliebollen en appelflappen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar mee te beginnen. Deze feestmaand is dan ook echt mijn favoriete maand uit het hele jaar, ook omdat ik jarig ben.

Maar nu ik zo op de gezonde tour ben, moet ik het toch wat anders gaan aanpakken. Bijvoorbeeld 75% gezond en 25% ongezond. Straks met kerst ga ik mezelf en mijn familie eens uitdagen om wat gezondere alternatieven te maken. Volgende week geef ik een paar voorbeelden over wat je “in plaats van” zou kunnen maken. Maar met een creatieve twist. Met oud & nieuw worden er in huize Abma appelflappen gebakken. Deze traditie is bij mijn oma begonnen, maar nu zij er niet meer is hebben mijn vader en ik het stokje overgenomen. Dit is niet echt gezond, ik weet het, maar om de lijn van het compromis er in te houden zouden we dit jaar ook een paar appelflappen met wat gezonder deeg kunnen maken.

Om mijn doel te bereiken heb ik wat research gedaan. Hier wat tips:

De feestdagen zijn voor ons afvallers een moeilijke periode, maar met wat creativiteit en doorzettingsvermogen lukt het ons om deze dagen door te komen zonder te overdrijven

We can do it!

Succes en fijne feestdagen allemaal!
Groetjes Evelien

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?