Ik heb zojuist de aankoop van mijn leven gedaan, zo blij ben ik met mijn nieuwe gadget.
Bij de Hema spotte ik al eens zo’n pot, met kraantje voor limonade of infused water en nu kon ik t toch niet laten om ‘m te kopen.  Infused water is al langer een enorme trend en dat is niet vreemd, dit lekkere water stilt je dorst, verkoelt én vervangt de frisdranken die je anders in de zomer zou drinken. Ideaal dus als de temperaturen zo oplopen als deze week of voor direct na jouw training.

Eigenlijk is infused water niet veel meer dan water met een smaakje. Ik ben een beetje fan, want het is niet moeilijk om t maken: je neemt water, gooit er wat fruit in en die smaak trekt lichtjes in het water. Doe er wat ijs bij (of laat het een tijdje in de koelkast staan) en je hebt een frisdrank met een zachte fruit smaak. Het past ook goed bij het concept meal prepping, als je ‘s avonds al een kan maakt heb je voor de volgende dag heerlijk en voedzaam water.

Je hebt honderden combinaties. De bekendste variant is misschien wel die met citroen of die met limoen en munt, maar je kan werkelijk waar alle soorten fruit gebruiken. Probeer het uit!

Dit is mijn persoonlijke favoriet (ook heerlijk voor ná het sporten!!) :

Ingrediënten:

Zo pak je het aan:
Schil de appels en snij ze in schijfjes of blokjes. Neem van 1 appel de partjes en doe ze samen met het citroen of kokoswater in de blender. Leg onderin een grote kan het verse kaneelstokje en leg daar bovenop de crushed appel. Schenk hierover wat water en voeg de rest van de appel zo toe en klaar is je infused water. Hij is meteen al lekker maar hij wordt nog lekkerder wanneer je hem een paar uurtjes in de koelkast zet. Het is ook erg lekker om gember of een snufje peper er aan toe te voegen.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?