De laatste tijd ben ik bezig geweest met meal prepping. Vandaag zou ik het volgende artikel daarover plaatsen maar ondertussen ben ik zo enthousiast geraakt over een gadget die het preppen heel erg makkelijk maakt dat ik dit eerst met jullie wil delen.

Je zou het niet verwachten maar het gaat over ijsblokjesvormpjes!! In mijn vorige artikel vertelde ik al over citroensap invriezen. Dit doe ik nog elke dag; ’s avonds in een warm kopje thee of ’s ochtends met kokend heet water. Hartstikke lekker en ontzettend gezond. Ik vond dit zo handig en daarom ben ik verder gaan kijken op internet. Het is echt niet normaal wat mensen allemaal bedenken. Ik heb deze afgelopen weken wat dingen getest en ik ben super enthousiast! De meest handige/lekkere tips zet ik hier even voor jullie op een rijtje!

plastis-ijsblokjesvorm__0092975_PE229787_S4
  1. Zelfgemaakte bouillon. Wanneer je zelf bouillon maakt is het 10 keer zo lekker dan wanneer je het met voorverpakte bouillonblokjes zou doen. Daarnaast bevat het ook nog eens veel minder zout e.d. Als je het nog iets verder inkookt dan normaal kun je het prima invriezen met behulp van de ijsblokjeshouder. Vervolgens heb je altijd verse bouillonblokjes, klaar om gebruikt te worden!
  2. Pesto! Zelfgemaakt is die het allerlekkerst. Maar ik houd altijd over! Restjes invriezen en daarna in een zip-lock diepvries zakje.
  3. Soms houd ik wat fruit over (teveel ingekocht.. it happens!) en is het al snel niet meer goed. Veel te rijp, te zacht en de smaak is er af. Zo zonde om weg te moeten gooien! Nu las ik dat je fruit ook gewoon kan pureren en dan in kan vriezen. Dus wanneer het fruit lekker rijp is, even in de blender en over je ijsblokjeshouder verdelen.
  4. De vorige tip is ook super handig voor smoothies, zo hoef je ochtends geen fruit meer te snijden/schillen enzovoorts. Bij een smoothie op basis van banaan of aardbei doe ik ook altijd espresso er doorheen. Het geeft echt een boost en de smaak vind ik ook heerlijk. Als je zondags een aantal kopjes espresso zet en deze verdeelt over de ijsblokjeshouder kun je ’s ochtends zo de espresso blokjes door je smoothie gooien. Ook lekker in een glaasje amandelmelk!
  5. Over smoothies gesproken, meestal geldt hoe ingewikkelder (lees: meer ingrediënten), hoe lekkerder en gezonder maar het neemt ook meer tijd in beslag! Neem bijvoorbeeld een lekkere groene smoothie. Ik besloot om in 1 keer een grote portie te maken en deze in te vriezen. Helaas was mijn ijsblokjesvorm met sterretjes iets te klein en besloot ik het anders te doen. Mijn muffinbakblik leek mij het meest geschikt! Zo gezegd zo gedaan, ochtends 2 muffinvormpjes groene smoothie plus wat griekse yoghurt of water in de blender en klaar!

Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt:

450 ml kokoswater
80 gram amandelen
450 gram spinazie
2 stengels bleekselderij
60 gram verse munt
Halve sinaasappel
1 eetlepel honing
1 theelepel gember
400 gram bevroren mangoblokjes

SmoothieCup1a

Er zijn natuurlijk veel meer dingen in te vriezen maar ik vond deze persoonlijk wel erg handig! Ik hoor graag wat voor tips jullie nog hebben!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?