Of je nu naar de gym gaat, fanatiek hardloopt of thuis workouts volgt via Youtube, je buikspieren zijn een belangrijk onderdeel van je workout. Daarbij vinden veel mensen het prettig als de buik enigszins strak is en er een paar mooie lijnen zichtbaar zijn die bewijzen dat je sportief bezig bent 😉
Maar, hoe krijg je sterke buikspieren? Vaak merken wij dat de wens groot is, maar men hier te weinig concreets aan doet.

Die blokjesbuik komt er niet vanzelf,
daar zul je iets voor moeten doen. 

Aan de ene kant zul je je buikspieren moeten trainen en aan de andere kant zul je moeten letten op je eten en zorgen voor een gezond vetpercentage hebt. In dit vertel ik jou waarom het goed is om aandacht te besteden aan je buikspieren en krijg je tips voor een strakke buik!

Waarom is het goed om je buikspieren trainen?

Allereerst is het misschien goed om even diepen in te zoomen op waarom het trainen van de romp belangrijk is. Door (buikspier)oefeningen te doen versterk je namelijk je core. Je core is een soort band van spieren rond je middel en bestaat niet alleen uit buikspieren, maar ook uit je rugspieren. Een sterke core zorgt voor een goede houding en klachten, zoals rugklachten, helpen verminderen en voorkomen. Daarbij is het voor vrijwel alle workouts belangrijk om je buikspieren aan te spannen. Dit draagt bij aan een goede uitvoering van de oefening en zorgt ervoor dat je lichaam niet op de verkeerde manier belast wordt. Sterke buikspieren zijn dan ook niet alleen mooi, maar ook heel nuttig in het voorkomen en verlichten van blessures aan bijvoorbeeld je rug.

Maar, hoe krijg je sterke (en zichtbare) buikspieren? Een aantal tips die daarbij kunnen helpen:

Oefening voor schuine buikspieren
Oefening voor rugspieren

Tot slot: zoals bij elke oefening is Mind Muscle Connection heel belangrijk.
Vaak doe je een beweging zonder er echt bij na te denken. Als je dit WEL bewust gaat doen, leg je een betere verbinding tussen jouw hersenen en je spieren (mind muscle connection!). Hierdoor kun je effectiever spiervezels aanspannen, gebruik je de spier op een efficiëntere manier en zul je betere resultaten boeken!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?