Van groene thee en zijn goede eigenschappen heb je vast al eens van gehoord. Misschien drink je het zelfs al, dan ben je hartstikke goed bezig! Het drankje bevat namelijk ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen. Vandaag zal ik deze allemaal nog eens op een rijtje zetten. 

Groene thee is afkomstig van de bladeren van de camellia sinensis en heeft geen fermentatie proces ondergaan. De blaadjes van deze theeplant worden na het plukken alleen licht gestoomd en daarna gedroogd. De thee staat bekend om zijn vele goede eigenschappen:

Hoe zet je groene thee en hoeveel moet je ervan drinken?
Groene thee is kwaliteitsthee. Het wordt lihcht gestoomd om te zorgen dat de goede eigenschappen behouden blijven. Bij hoge temperaturen ( zoals bij het stomen van zwarte thee) gaan de gezondheidsvoordelen groot en deels verloren omdat antioxidanten e.d. niet bestand zijn tegen hoge temperaturen.
Om er zelf voor te zorgen dat jou groene thee thuis ook deze optimale samenstelling behoudt moet je het gekookte water eerst 7- 10 minuten laten afkoelen. Hierdoor daalt de temperatuur tot ongeveer 80 graden en schaad het de thee niet meer. Je groene thee moet je vervolgens 3-5 minuten laten trekken.

Om de voordelen van groene thee te kunnen merken moet je 4 kopjes per dag drinken ( al helemaal als je een verschil in je stofwisseling wilt merken). Met minder dan 4 kopjes per dag ben je natuurlijk alsnog gezond bezig maar zorgt de thee voor een minder groot effect op je algehele gezondheid en welzijn.
Hoe hoger de kwaliteit van de groene thee, hoe beter het effect. Hoge kwaliteit groene thee kun je halen bij bijv. de Tuinen, Dille & Kamille en andere gespecialiseerde theezaakjes. Het allerbeste is natuurlijk biologische groene thee.

Merk jij het verschil? En welke groene thee vind jij het lekkerst? Laat het ons weten in de comments!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?