In dit artikel heb ik een aantal filmpjes verzameld die ik zelf gekeken heb en erg leerzaam vond. Veel kijkplezier!

Wij raden het iedereen aan om thee te drinken omdat thee gezond is. Maar kijk dit filmpje maar een en zie hoe de voedselindustrie omgaat met voeding. In thee ( zwarte maar ook groene thee) zitten tegenwoordig zelfs suikerbolletjes zonder dat je daar iets vanaf weet.
https://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/23-01-2014

Waarom blijven we suiker eten, terwijl we weten dat het slecht voor ons is? Ook gaat het over het lobbyen en besluitvorming in de voedselindustrie. Erg interessant en ik denk voor velen een eyeopener.
https://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1327541

Waarom kunnen we niet van die vette hap afblijven terwijl we weten dat we er hart- en vaatziekten van krijgen?
https://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/gezondheid/voedsel.html playurn=urn:vpro:media:program:12954874&currentPage=1

Wat doet suiker met de hersenen? (Engels):

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=lEXBxijQREo[/youtube]

In Nederland wordt jaarlijks voedsel met een totale waarde van meer dan vier miljard euro op de vuilnisbelt gegooid. Maar veel daarvan is nog prima eetbaar. Een belangrijke oorzaak van de verspilling is de onduidelijkheid van houdbaarheidsdata op producten. Er zijn twee soorten houdbaarheidsdata: Tenminste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). De verwarring ontstaat doordat de meeste mensen het verschil niet weten tussen deze twee. Ik vind dit zon belangrijk onderwerp. Vermicelli die een jaar over de datum is, is bijvoorbeeld nog even veilig om te eten als vermicelli die nog niet over de datum is. Vaak is er niet eens een uiterste houdbaarheidsdatum nodig als je het op de juiste manier bewaart.
https://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/gezondheid/voedsel.html?playurn=urn:vpro:media:program:12954874&currentPage=1

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?