Inmiddels ben ik alweer 3 maanden actief als diëtiste in mijn eigen praktijk. Ik kan nu wel zeggen dat het de beste keuze ooit is geweest. Van de week dacht ik nog: mijn ouders zeiden altijd “het maakt niet uit welke opleiding of baan je wilt doen of uitvoeren, zolang je maar gelukkig bent en er gelukkig van wordt”. Ik werd daardoor (onbewust) gestimuleerd om op mijn eigen gevoel te vertrouwen,mijn eigen keuzes te maken en hier volledig voor te gaan. 
Puur! Is the new natural is één van de resultaten hiervan. Ik voel me helemaal op mijn plek, word blij van mijn cliënten (de goede resultaten dragen hier zeker aan bij) en ik heb het gevoel dat ik mijn cliënten iets kan meegeven waar ze voor de rest van hun leven iets aan zullen hebben. Dit maakt mijn werk zó dankbaar om te doen! Leuke is dat ik de boodschap van mijn ouders ook steeds vaker doorgeef aan mijn cliënten. Als je weet waar je echt gelukkig van wordt dan kun je betere (gezonde) keuzes maken en hiervoor gaan met alle positieve gevolgen van dien.

3 maanden diëtist en het voelt alsof ik al zoveel meer heb geleerd dan de afgelopen 24 jaar hiervoor. Ik leer zoveel van mijn cliënten. Enerzijds zijn ze zo verschillend en verdiend iedereen een andere begeleiding (wat mijn vak juist zó leuk maakt!!), maar ik zie ook raakvlakken. Vaak heeft men al allerlei/ meerdere diëten geprobeerd (meestal d.m.v. maaltijd vervangers, crashen dus!), zijn ze daar wel van afgevallen maar zijn ze nu terug bij af. Ik vind dat zó zonde, ik bedoel wat doe je jezelf aan? Eten is onderdeel van je leven en dat moet zo blijven. In deze blog ga ik je vertellen waarom diëten een verspilling van je tijd is; serieus.

Diëten is tijdverspilling.
Keep Calm en make healthy choices Puur Is the new natural Dietist Leeuwarden

Diëten hebben allemaal een einddatum. Ze duren misschien 4, 8 of 12 weken
en dan zijn ze ineens afgelopen. Klaar. Je wordt “losgelaten in het wild”.
Maar wat dan? Heb je enig idee hoe je moet eten na het dieet?
Denk je daar eigenlijk wel aan voordat je een dieet begint?
Grote kans dat je gewoon weer gaat eten zoals je voor je dieet at, en kom je weer aan (daar ga ik van uit anders wilde je niet op dieet, toch?).

Vergelijk dat met het veranderen van je leefstijl (eetgewoontes), deze heeft geen einddatum. Ik snap dat dat wat beangstigend voelt en een korte periode keihard je best doen het makkelijker maakt. Maar geloof me, dit is een illusie. Het liefst willen we gewoon 8 weken een dieet volhouden, het perfecte lichaam krijgen en vervolgens weer verder met ons leven. Ha! Klinkt dat realistisch? En het liefst willen we er niet teveel over nadenken.

Maar wat je wilt bereiken is dat de tijd aan jouw kant komt te staan, en ervoor zorgen dat gezonder eten heel natuurlijk voor je gaat voelen. Zodat als je eenmaal aan de gang bent met gezond eten, het gewicht op de automatische piloot afneemt. Wanneer je niet altijd maar aan het denken bent aan je volgende maaltijd of je volgende eetpauze, leidt je jezelf af van het afvallen. Dit is juist goed, omdat je op deze manier meer vertrouwt op gezond eten en daarmee wordt het afvallen een mooie bijkomstigheid.

Éen van mijn doelen tijdens een behandeling is dan ook;

Je denkwijze veranderen van dit:

“Als ik even deze 2 maanden kan doorzetten met dit voedingspatroon…!”

naar dit:

“Ik ben lekker en gezond aan het eten, 2 maanden gaan hoe dan ook voorbij”

Tot zover mijn eerste blog over diëten, in mijn volgende blog leg ik uit waarom je van diëten heel weinig over jezelf leert.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?