De zomer komt aan zijn eind (oke, we krijgen nog wel een paar prachtige dagen!) en voor velen is de vakantie weer voorbij. Vaak laten we ons tijdens de vakantie een beetje gaan, wat we natuurlijk ook verdiend hebben.
Lekker eten en drinken…. heerlijk luieren in de zon en vaak slaan we de sportschool toch even over omdat er gewoon zoveel andere leuke dingen te doen zijn!

Zo ging het de afgelopen weken bij mij. Herkenbaar?
Toch vind ik altijd wel weer de drive op het weer op te pakken. Vind jij het lastig om je sportroutine na de vakantie weer op te pakken? Ik deel nu 7 tips zodat jij binnen no-time je sportritme weer te pakken hebt! 

Tip 1: Stel (nieuwe) doelen

Niets motiveert zo goed om weer regelmatig te gaan trainen en het hebben van een doel. Kies een nieuw doel uit waar je voor wilt trainen.
Misschien is er dit najaar wel een leuk loopevenement bij jou in de buurt of een andere activiteit waar je naartoe kunt werken. Ook kan het werken om je gelijk in te schrijven bij zo’n evenement zodat je er niet meer onderuit kunt.

Tip 2: Train zoveel mogelijk buiten

Dat je vakantie voorbij is wil niet zeggen dat het ook gedaan is met het mooie weer. Alle reden dus om lekker buiten te gaan sporten en het vakantiegevoel nog iets langer vast te houden. Dit werkt bij mij altijd erg goed en het is ook nog eens een perfecte balans met mijn werk (wat vooral binnen plaatsvindt). 

Tip 3: Plan sport in je agenda

Dit werkt bij mij ook altijd erg goed. Een afspraak met mezelf hoort minimaal net zo belangrijk te zijn als een afspraak met iemand anders.
Plan nu meteen in op welke dagen en tijdstippen jij gaat sporten en laat er deze keer niets tussen komen. Sport heeft prioriteit als jij het echt wilt!
Na de training even “afvinken” in je agenda kan ook stimulerend werken is mijn ervaring.

Tip 4: Pak gezonde eetgewoontes weer op

Tijdens je vakantie is gezond eten er vast weleens bij ingeschoten. Heerlijk een wijntje drinken op het terras of spontaan een ijsje halen hoort immers ook bij de zomer. En dat is helemaal niet erg. Maar probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met een ontbijt op een vast tijdstip en ook vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Die structuur in je dag maakt het bij mij ook altijd makkelijker om de sportroutine weer op te pakken.

Tip 5. Loop niet te hard van stapel

Na je vakantie heeft je lichaam weer even tijd nodig om op gang te komen. Ik begin dus altijd een tandje lager dan in de laatste trainingen voor je vakantie. Als je te snel wilt loop je misschien een blessure op of raak je je motivatie kwijt doordat je weinig progressie hebt. En met kleine stapjes kun je ook meerdere kleine doelen stellen. Erg motiverend!

Tip 6: Trakteer jezelf op een nieuwe sportoutfit

Word jij net als ik ook altijd zo blij als je je nieuwe aanwinsten voor het eerst kunt dragen? Dat geldt ook voor sportkleding. Ik krijg altijd meteen zin om in mijn nieuwe kleding de deur uit te gaan voor een training.

Tip 7: Samen sporten

Niet alleen jij bent weer terug van vakantie, dat geldt ook voor je vrienden. Spreek met hen af om samen te gaan sporten en meteen alle mooie vakantieverhalen uit te wisselen.

Maak een afspraak

Zoek je hulp om weer structuur te krijgen in je sporten en voeding? Ik help je hier graag bij! Samen stellen we een persoonlijk plan op waarbij we kijken naar jouw doelstellingen. Er zal wekelijks getraind worden met één van onze Personal Trainers en ook regelmatig contact met de diëtist is een optie. Stapje voor stapje wordt er gewerkt aan een betere balans tussen beweging, voeding en rust op de manier die bij jou past. Alle trainingen kun je zelf iedere week gemakkelijk online inplannen (zie tip 3 😉 ).

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?