Voeding- en dieetadvies

Het klinkt gemakkelijk: ‘Om je fit en gezond te voelen, moet je gezond eten en leven.’ Gezond zijn hangt voor een groot deel af van jouw leefstijl. Om je leefstijl te veranderen moet er iets veranderen in je gedrag. En gedragsverandering is lastig. De diëtist van Puur! geeft jou voeding- en dieetadvies, maar kijkt bij dit advies niet alleen naar jouw eet- en beweeggedrag. Ook wordt er gekeken naar het gedrag dat van invloed is op jouw leefstijl en hoe je hier (in de toekomst) mee om kunt gaan. De diëtist helpt jou stap voor stap op weg naar een gezonde leefstijl, ook op lange termijn.

Plan nu een intake gesprek bij Ilse, de diëtist van Puur! is the new natural:

Aanpassen eet- en leefpatroon

Eten is, naast lekker en gezellig, erg belangrijk voor onze gezondheid. Je eet- en leefpatroon aanpassen is soms nodig om je lichamelijke gezondheid te waarborgen. Daarnaast is bij veel aandoeningen een aangepaste voeding onderdeel van de behandeling of zelfs de enige behandeling. De behandeling door de diëtist bestaat uit een praktisch voeding- en dieetadvies en begeleiding op maat.

Voor wie geschikt?

Wil je gezonder eten, afvallen of heb je andere voedingsvragen? Dan ben je welkom voor advies en/of begeleiding. Ook al zijn er geen fysieke klachten. Je kunt ook hulp inschakelen bij overgewicht, maar ook voor gezonde voeding tijdens de zwangerschap, bij allergieën, voor sportdiëten of aangepaste voeding tijdens ziekte. Of het nu gaat om voedingsadvies of dieetbegeleiding voor baby’s, kinderen, volwassenen of senioren, iedereen kan bij Puur terecht voor deskundige hulp.

Veel klanten die bij Puur! trainen maken al gebruik van de combinatie van sport en voeding. Puur! gelooft er namelijk in dat je een gezonde leefstijl krijgt door een perfecte balans tussen voeding, sport en rust.


” Iedereen kan bij Puur! terecht voor deskundige hulp ”

Diëtist Ilse Velkers
Ilse Velkers is diëtist bij Puur! is the new natural en tevens oprichter van het bedrijf. Ze richt zich op een goede balans in sport, voeding en dieet. Zij staat voor jou klaar als het gaat om een voedingsadvies en/of voor persoonlijke dieetbegeleiding.


Werkwijze
Hieronder kun je lezen hoe Ilse te werk gaat. Uiteraard blijft een dieetadvies maatwerk. Afhankelijk van de problematiek kan de behandeling er daarom iets anders uitzien.

Eerste Consult
Het intakegesprek duurt maximaal 60 minuten. In dit eerste consult vindt een uitgebreid gesprek plaats waarbij informatie wordt verzameld over jouw klachten, persoonlijke omstandigheden en een beoordeling van jouw huidige voeding-, beweeg- en leefgewoonten. Daarnaast is het mogelijk om een lichaamsanalyse (gewicht, vet/ spierpercentage) te krijgen.

Wanneer alle gegevens zijn verzameld, wordt er in overleg met jou, en rekening houdend met jouw wensen, een persoonlijk behandelplan, een voeding- en dieetadvies en (eventueel) beweegadvies opgesteld.
Een dieetadvies bestaat bij Puur! Is the new natural uit een op maat gemaakt advies waarbij je een variatielijst krijgt aangeboden zodat je een goede houvast hebt en voldoende variatie in de voeding ontstaat. Het streven is altijd een gezonde voeding/ lifestyle, dus ook voor op de lange termijn. Voor het intakegesprek en het maken van een behandelplan en advies rekent Puur! 90 minuten.

Vervolgconsulten
Het is belangrijk om jouw voortgang in de gaten te houden. Dit houden we bij tijdens de vervolgconsulten. Tijdens dit 30 minuten durend consult wordt er een nieuwe lichaamsanalyse gemaakt en het dieet (indien nodig) bijgesteld. Ook geef ik aandacht aan het verbreden van jouw kennis over voeding. Daarnaast probeer ik je te motiveren en te coachen op gedragsverandering.

Vergoeding & verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je in sommige gevallen een verwijzing van de behandelend arts (specialist of huisarts) nodig. Raadpleeg hiervoor jouw polisvoorwaarden.

Je krijgt vanuit de basisverzekering 3 uur vergoed. Zowel de directe tijd (gesprek met de diëtist) als indirecte tijd (tijd voor het uitwerken van het dossier en rapportages e.d.) wordt in rekening gebracht. Indien je recht hebt op een vergoeding moet je er wel rekening mee houden dat eerst je eigen risico wordt gebruikt. Bij sommige verzekeringen is extra behandeltijd opgenomen in het aanvullende pakket.
Indien je de kosten zelf wil betalen, dan hanteert Puur! een tarief van: € 15,00 per 15 minuten.

Indien je verhinderd bent, dien je de afspraak 24 uur van te voren af te melden. Wanneer je niet tijdig afmeldt ben ik genoodzaakt om de ingeplande tijd in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Diëtist Ilse Velkers staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Deze registratie heeft zij verdiend omdat ze voldoet aan de werkervaring- en opleidingseisen die de Wet BIG voor diëtisten (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg) voorschrijft.