Online voedingsadvies

Online voedingsadvies en dieetconsulten wanneer het jou uitkomt: makkelijk vanaf huis, voor of na je werk en zelfs als je op vakantie bent. De Puur! diëtist is flexibel, denkt met je mee en past zich aan naar jouw schema. En nog fijner: online.


Op zoek naar een (online) diëtist?

Je gaat naar de Puur diëtist voor online voedingsadvies omtrent afvallen en aankomen op een gezonde en verantwoorde manier. Maar ook in geval van diabetes, prikkelbare darmsyndroom, coeliakie, andere intoleranties en allergieën, eetstoornissen, een hoog cholesterol, hoge bloeddruk, COPD, reflux, verminderde nierfunctie en botontkalking. Heb je andere voedingsgerelateerde vragen? Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op.

Online voedingsadvies met behulp van een diëtist


Wat kan je verwachten van de online voedingsconsulten?

Alle online consulten gaan via Teams. Het eerste consult duurt 45 minuten waarbij ik jouw hulpvraag, klachten, voedingsinname, persoonlijke omstandigheden, belemmeringen en mogelijkheden in kaart breng.

Aan het eind van het consult maken we afspraken over hoe we aan jouw hulpvraag gaan werken.
Ik stel (indien gewenst) een dieetadvies en voorbeeld dagmenu op en dat mail ik naar jou. Het dieetadvies maak ik op maat, zodat het bij jouw voorkeuren en dagritme past. 

Bij vervolgconsulten bespreken we de voortgang en indien nodig stel ik waar nodig het dieetadvies bij. Vervolgconsulten nemen meestal 30 minuten in beslag, afhankelijk van jouw hulpvraag en doelen.

Ben je de weg kwijt als het gaat om eten en afvallen? Heb je al vele diëten geprobeerd? Lukt het je slechts om tijdelijk af te vallen? Waarom eet je soms terwijl je eigenlijk geen honger hebt? Eetgedrag veranderen is nog niet zo eenvoudig.
Omdat ik een ACT- diëtist ben is het mogelijk om middels gedragstherapie meer inzicht te krijgen in je gedragskeuzes en leer je vaardigheden om beter om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en situaties. Eetgewoontes zijn vaak ingesleten en daarom moeilijk te veranderen.
ACT staat voor Acceptance and Commitment Training en is een vorm van gedragstherapie.


Wat heb ik nodig?

  • Bij gewichtsproblematiek is het aan te raden om een weegschaal aan te schaffen. Dit is nodig om de voortgang te kunnen volgen maar ook voor het berekenen van jouw dagelijkse behoefte van voedingsstoffen en calorieën.
  • Een computer, laptop of mobiel met een werkende internetverbinding en een teams account.


Op welke dagen en tijden is een consult mogelijk?

  • Maandag tot en met vrijdag: 09.00 – 21.00 uur


Vergoeding

Ook online voedingsadvies wordt volledig vergoed door de zorgverzekering. Vanuit het basispakket wordt drie uur per kalenderjaar vergoed (tot €180), met inachtneming van het eigen risico. Misschien heb je nog recht op meer tijd als je een aanvullende verzekering hebt.


Je hebt bij de meeste zorgverzekeraars geen verwijzing nodig van je huisarts voor de diëtist (met uitzondering van a.s.r., waar Ditzo en De Amersfoortse onder vallen). Puur! heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars daarom wordt de factuur rechtstreeks gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar.