Voeding & dieetadvies bij Puur!


De Puur! Is the new natural diëtist geeft voeding en dieetadvies in Leeuwarden,
iets voor jou?

Genieten van lekker eten is gezellig én belangrijk om gezond te blijven. Ik ben deskundige op het gebied van voeding en dieet en sta voor jou klaar als het gaat om gezond en lekker eten, een algemeen voedingsadvies of voor persoonlijke dieetbegeleiding. Als diëtiste sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, heb ik de Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en volg ik continue scholing om goed bij te blijven in het vak. Je bent dus in goede handen!

Iedereen met vragen over voeding of dieet kan bij mij terecht. Je kunt mijn hulp inschakelen bij overgewicht, maar ook voor gezonde voeding tijdens de zwangerschap, bij allergieën, voor sportdiëten of aangepaste voeding tijdens ziekte. Of het nu gaat om voedingsadvies of dieetbegeleiding voor baby’s, kinderen, volwassenen of senioren, iedereen kan bij mij terecht voor
deskundige hulp.

De werkwijze
Hieronder kun je lezen hoe ik te werk ga. Uiteraard blijft een dieetadvies maatwerk. Afhankelijk van de problematiek kan de behandeling er daarom iets anders uitzien.

Eerste Consult
Het eerste gesprek duurt ongeveer een uur. In het eerste consult vindt een uitgebreid gesprek plaats waarbij informatie wordt verzameld over jouw klachten, persoonlijke omstandigheden en een beoordeling van jouw huidige voeding-, bewegings- en leefgewoonten. Daarnaast vindt er een uitgebreide lichaamsanalyse plaats. Aan de hand van deze gegevens stel ik in overleg met jou en rekening houdend met jouw wensen, een persoonlijk behandelplan, een dieetadvies en beweegadvies op. Mijn ervaring leert dat dit motivatie verhogend werkt.

Een dieetadvies bestaat bij Puur! Is the new natural over het algemeen uit een op maat gemaakt advies waarbij je een variatielijst krijgt aangeboden zodat je een goede houvast hebt en voldoende variatie in de voeding ontstaat. Wil je liever mondelinge tips over aanpassingen in jouw voeding dan kan dat natuurlijk ook. Voor het intake gesprek en het maken van een behandelplan en advies reken ik in totaal 90 minuten.

Vervolgconsulten
De vervolgconsulten duren variërend 15 tot 30 minuten. In deze gesprekken wordt de voortgang van jouw behandeling bekeken, er vindt een nieuwe lichaamsanalyse plaats en zo nodig wordt het dieet bijgesteld. Daarnaast wordt er indien nodig in de vervolgconsulten aandacht besteed aan het verbreden van jouw kennis over voeding. Veel aandacht wordt besteed aan motivering en de coaching van deze gedragsverandering.

Meestal wordt dieetadvisering vergoed vanuit jouw basisverzekering
Je moet er wel rekening mee houden dat dit -mocht je hier nog geen gebruik van hebben gemaakt- van jouw eigen risico af gaat. Bij sommige zorgverzekeraars zijn extra uren opgenomen in het aanvullende pakket. Met de meeste zorgverzekeraars heeft Puur! contracten gesloten, waardoor ik rechtstreeks de kosten voor jou kan declareren bij jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt hiervoor dan géén rekening. Informeer dus bij jouw zorgverzekeraar, raadpleeg de polisvoorwaarden of kijk voor een actuele informatie op de zorgwijzer wat er precies door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt.

Verwijzing nodig?
De diëtist is direct toegankelijk, dit betekent dat je geen verwijsbrief meer nodig hebt om een afspraak te maken. Er vindt dan voorafgaand aan het intakegesprek een screening plaats, om te zien of u bij de diëtist aan het juiste adres bent met jouw klachten. Wanneer de diëtist aanvullende gegevens nodig heeft om de behandeling te starten, wordt je verzocht om alsnog eerst langs de huisarts te gaan.
Helaas erkennen nog niet alle verzekeraars deze directe toegankelijkheid (DTD), waardoor je soms nog steeds een verwijsbrief nodig hebt om voor vergoeding in aanmerking te komen. Onder andere CZ, Delta Lloyd, Ditzo, Ohra en De Friesland eisen voor een vergoeding nog een verwijsbrief.

Zelf betalen?
Indien je de kosten zelf wil betalen, dan hanteert Puur! het volgende tarief: € 15,00 per 15 minuten.

De praktijk
Ik heb een eigen praktijk en trainingsstudio in het prachtige “Crystalic Business Center”, François HaverSchmidtwei 2, 8914 BC te Leeuwarden. Hier is niet alleen mijn diëtistenpraktijk gevestigd maar hebben wij ook de mogelijkheden gecreëerd om een compleet programma aan te bieden. Een privé studio voor training, voeding en leefstijl coaching.

Huisbezoek
Ik doe ook huisbezoeken, dit heeft zo zijn voordelen. Vanachter een bureau is het gemakkelijk om te zeggen hoe iemand thuis zijn voedingsgewoonten kan aanpassen. Door bij mensen thuis te komen krijg ik een beter beeld van de (on)mogelijkheden die komen kijken bij het aanpassen van voedingsgewoonten in de thuissituatie. Ik bezoek mensen die veelal woonachtig zijn in regio Leeuwarden. De huisarts moet dan op de verwijsbrief aangeven dat het om een huisbezoek gaat.

Avond spreekuur
Lukt het je niet om overdag naar een spreekuur te komen?
Het is in overleg ook mogelijk om ‘s avonds een afspraak te maken.

Afspraak maken?

  • Een afspraak maken kan telefonisch op ma t/m za tussen 08.00 – 21.00u:
    06 12 03 09 00
  • Je kunt ook een afspraak maken door gebruik te maken van het contact formulier. Dan nemen ik zo snel mogelijk contact met je op.
  • Bij verhindering dien je dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. Dit kan telefonisch, eventueel ingesproken op de voicemail, of via de e-mail worden gedaan. Niet tijdig afgezegde afspraken worden wel in rekening gebracht.

Puur! Is the new natural staat geregistreerd in het kwaliteitsregisten voor paramediciPuur! Is the new natural lid van Nederlandse Vereniging van Diëtisten