Voedsel reclames op tv.. een verleiding of een goede reden tot bewustwording?

Ilse Velkers/ februari 11, 2016/ Blog, Life/

door Evelien, gastblogger


Ik weet niet of ik de enige ben, maar telkens als ik weer begin met gezonder eten dan vallen de reclames op tv me meer op.

Vooral de reclames over eten. Het valt me dan pas echt op hoeveel en hoe vaak er reclame over voedsel op tv is. Je ziet meer reclames voor junkfood en frisdrank dan voor gezondere producten. En die reclames zijn ook nog eens ontzettend verleidend. Ze laten het product op zijn allerbest zien en maken het mooier dan dat het eigenlijk is.
Neem McDonald’s bijvoorbeeld. Als ik hun reclame zie dan loopt het water al bij me in de mond. Niet zo gek eigenlijk, want ze maken het echt wel 10 keer beter dan dat het eigenlijk is. De burgers die je in de reclame ziet lijken niet eens op wat je eigenlijk krijgt. Ze verleiden ons ook met teksten als alleen maar verse ingrediënten en 100% kwaliteitsrundvlees.

Big Mac uit de reclame                                                   Big Mac in het echt
BigMAc1    BigMAc2

Een bedrijf wat ook erg goed is in het verleiden van haar consumenten is Coca Cola. Hun nieuwste slogan is “Taste the Feeling”.  Welk gevoel? Het gevoel dat je eigenlijk suiker aan het drinken bent? Ze maken het allemaal zo onschuldig in hun reclames en je ziet alleen maar mensen die intens gelukkig zijn. Ze maken je al lekker direct aan het begin van de reclame door de Cola in het glas te schenken. Je hoort de ijsklontjes en het spetteren en bij mij loopt het water dan alweer in de mond. Slim bedacht van Coca Cola, maar slecht voor ons.

Cola cola

Ik denk nu wel twee keer na als ik weer een reclame van McDonald’s of Coca Cola zie. Ik laat me niet meer zo makkelijk verleiden, want ik weet nu wel beter. Knowledge is Power.

Tot de volgende keer,

Groetjes Evelien

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!