Taboulé met quinoa

Ilse Velkers/ juni 27, 2013/ Diner, Lunch, Recepten/ 1 comments

Het is zomer! Nouja… In Nederland nu even niet.
De maanden mei en juni vielen tegen, dus de verwachtingen voor juli en augustus zijn hoog.
Daarom wil ik alvast een recept met jullie delen, geschikt voor op een (warme) zomerse dag.

Dit taboulé recept is anders. In plaats van bulgur, dat in traditionele taboulé gebruikt wordt, wordt in dit recept gebruik gemaakt van quinoa; quinoa ziet er anders uit dan bulgur, is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Bovendien smaakt het beter!
Tip: hoe langer je het laat staan, hoe beter de smaak!

Ingrediënten:

Voor 2 personen:
500 ml water
175 gr quinoa
1 snufje zout
4 eetlepels olijfolie
1/2 tl zeezout
4 eetlepels citroensap
3 tomaten, in blokjes
1/2 komkommer, in blokjes
2 bosjes bos-ui, in ringetjes gesneden
2 wortels, geraspt
60 gr verse peterselie, fijngehakt

Bereiding:

– Breng in een steelpannetje wat water aan de kook. Voeg de quinoa en een snufje zout toe. Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat het 15 minuten zachtjes koken. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer het daarna door met een vork.
– Roer ondertussen in een grote kom de olijfolie, zeezout, citroensap, tomaten, komkommer, lente-ui, wortels en peterselie door elkaar en roer hier vervolgens de afgekoelde quinoa doorheen.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!