Sporten bij Ilse

Ilse Velkers/ maart 17, 2016/ Blog, Blogs/

Sporten bij Ilse.2 (1)door Evelien, gastblogger – Eén woord om sporten bij Ilse te omschrijven? *zucht* Echt maar één woord? *zucht* AAAH! Dat is mijn woord. AAAH van ‘nee ik wil niet meer’. AAAH van ‘ik doe het toch’ en AAAH van ‘yes ik heb het gedaan’.  Want Ilse laat je onder geen beding opgeven. Lukt de 10 niet? Dan gaan we in elk geval tot 9. Even pauzeren? Geen probleem, maar dan mag je wel eentje extra doen. Het is zwaar, maar als het makkelijk was dan was ik allang een bikini model.

Sporten bij Ilse is voor mij net een emotionele achtbaan rit.
Ik start met goede moed. Ik ben aan het warm worden op de fiets of op de crosstrainer. Ilse maakt gezellig een praatje met me. “Hoe gaat het nou met Evelien?” We kletsen wat en in mijn achterhoofd denk ik “zo gaat het goed”. Misschien iets te vroeg gejuicht … Ik ben warm en we beginnen aan de oefeningen. We beginnen met een kracht oefening en ik mag de halterstang met de gewichten oppakken. Nou ja mag? Ik heb nou niet echt veel keus, maar goed. De eerste keer gaat het nog wel, maar dan bedenk je je dat je nog 2x een serie van 10 moet doen. AAAH! Als ik dan eindelijk verlost ben van dat verschrikkelijke ding hoor ik mijn favoriete woorden: “Zo, kom maar op het matje”. Ilse zegt dat met een grijns. Uit ervaring weet ik dat mijn buikspieren er zo flink van langs gaan krijgen. Tenminste de paar die ik heb. Als afsluiter mag ik even bijkomen op het roeiapparaat en met bijkomen bedoel ik nog even een paar minuten alles geven.

Ilse is heel creatief en verzint de leukste oefeningen. Bijvoorbeeld dat je al plankend over een bal ligt en dat je dan ook nog wel even je benen kan optrekken. (zie – foto) Wie kan dat nou?! Ik heb al moeite met balanceren laat staan dat ik ook nog een keer mijn benen kan optrekken. Een andere leuke oefening die Ilse mij laat doen is door een ladder rennen. Sounds easy right? Wacht maar tot je er horizontaal door heen moet lopen, dat vergt echt wel wat concentratie en coördinatie. Die kan nog wel eens wat afzwakken wanneer je in totaal 6x die oefening moet doen. AAAH!

Natuurlijk overdrijf ik wel een beetje. Als ik voor mijn sport uurtje bij Ilse ben dan is het altijd lachen. Als ik geen spierpijn heb van de buikspier oefeningen dan heb ik het wel van het lachen. Voor Ilse is het vooral hilarisch om mij de oefeningen te zien doen. Het ziet er niet altijd even charmant uit, maar gelukkig kunnen we er allebei om lachen. De oefeningen zijn niet gemakkelijk en het blijft zwaar, maar zoals ik al eerder zei “Ilse laat je onder geen beding opgeven”. Ze blijft je nummer één fan en moedigt je aan van begin tot eind. Ze is de stok achter de deur die velen nodig hebben om door te blijven gaan en niet op te geven.

Ik raad sporten bij Ilse echt van harte aan. Ben je nou benieuwd geworden hoe zo’n personal training eruit ziet? Lees dan de strip of plan gewoon een afspraak in.

Tot de volgende keer,

Groetjes Evelien.

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!