Zoete aardappel met pangafilet 2

Zoete aardappel met pangafilet

Omega 3 vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding. Verschillende voedingsmiddelen bevatten omega 3 vetzuren, maar vooral vis bevat de grootste hoeveelheid. Maar wat als je nu niet zo van vis houdt zoals ik?

Kies dan voor witte vis soorten en ga de uitdaging aan om deze zo lekker mogelijk te bereiden.
Dat is precies wat ik bij dit gerecht heb gedaan.
Door het heerlijke laagje over de pangafilet merkte ik nauwelijks nog dat ik vis aan het eten was!

De combinatie met zoete aardappel is erg lekker en verantwoord. De zoete aardappel is een rijke bron van vitaminen en mineralen. Met name vitamine A en C zijn oververtegenwoordigd. Daarnaast bevat dit ondergronds groeiende gewas veel vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel. Tot slot is deze pieper een aanrader voor mensen met diabetes. De zoete aardappel bevat namelijk een stofje dat de bloedsuikerspiegel reguleert en insulinepieken tegengaat.

Deze maaltijd is nog Puur! ook!
Vergeet niet de voorbereidingen een uur voor je gaat koken te doen. Als je de pangafilets op tijd in de koelkast legt, heb je er daarna bijna geen werk meer van.
Laat je weten wat je ervan vind?

Ingrediënten voor 2 personen:

75gram verse basilicum
75gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook
1 eetlepel walnotenolie
3 zoete aardappelen
1 limoen

Voorbereiding:

– Leg de 2 pangafilets in een ovenschaal op een laagje kokosvet en sap van een halve limoen.
– Blender de basilicum, pijnboompitten, knoflook en olie.
– Smeer dit over de pangafilets.
– Besprenkel de bovenste laag met de andere helft van de limoen.
– Dek het af en laat dit 1 uur liggen in de koelkast.

Verdere bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180graden en doe de pangafilet voor 20minuten in de oven.
Tip: de laatste 2 minuten even “grillen” als je die ovenstand op je oven hebt. Dit zorgt voor een lekkere krokante afwerking.
– Ondertussen kun je de zoete aardappelen koken. Als dit klaar is, kun je het gaan fijn stampen.

Na 20 minuten: dien de aardappelpuree op en leg de pangafilets erop. Je kunt het nog garneren met een beetje peper en/of zout naar wens.

Eet smakelijk!