Quinoa Marokkaans

Quinoa in Marokkaanse stijl

Dit is ons eerste recept met quinoa als basisrecept.
Quinoa mag terecht superfood worden genoemd. Het is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond! Wij zijn gek op quinoa als basisproduct. Er zullen dan ook nog veel meer recepten over volgen…

Quinoa heeft een hoog eiwitgehalte, waarvan de aanwezige eiwitten van uitstekende kwaliteit zijn. Ze zijn een ideale samenstelling van aminozuren omdat het maar liefst 8 essentiële aminozuren bevat die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Het bevat ook veel voedingsvezels en veel goede vetten. Rode quinoa bevat nog meer vezels en voedingstoffen dan witte. Het is ook een goede bron van magnesium, ijzer, calcium, fosfor, kalium en vitamine E en B.

Quinoa kun je kopen in de natuurwinkel en het past bij vrijwel alle groenten en kan ook in desserts verwerkt worden.
En weet je wat nou zo prettig is? Het heeft een korte kooktijd (gemiddeld 15 minuten).
Vanavond had ik geen tijd om een Marokkaanse tajine te koken en dan is dit een heerlijk alternatief!
Dit gerecht is bij ons thuis erg in de smaak gevallen. Wat vinden jullie ervan?

De ingrediënten voor 2 personen:

2 uien
2 tomaten gesneden in blokjes
2 handen vol (biologische) mais
2 handen vol biologische tuinerwten
2 eetlepels sesamzaad
verse munt
150gram quinoa
1 hand vol amandelen (ongezouten/niet geroosterd)
2 tenen knoflook
Kokosvet

Kruiden (2 theelepels):
Gemberpoeder
Gemalen komijn
Kurkuma
gemalen kaneel
evt. peper en zout naar wens.

De bereiding:

– Kook de quinoa gedurende 15minuten in 300ml kokend water.
– Verhit een theelepel (geurloze) kokosvet in de hapjespan
– Bak de ui, knoflook en kruiden op hoog vuur even goed aan.
– kort daarna moet je de groenten toevoegen terwijl je het vuur lager zet.
– Voeg tot slot de sesamzaad eraan toe en laat dit geheel 15minuten op laag vuur pruttelen.
– Tussendoor kun je de amandelen gaan roosteren in een halve theelepel kokosvet tot ze lekker knapperig zijn.
– Na 15minuten schep je de quinoa door het groentemengsel.
– Nu kun je het opdienen. Vergeet niet de amandelen erover heen te strooien.
– Je kunt het geheel afmaken met wat vers gehakte munt.

Eet smakelijk!