garnalen

Koriander limoen garnalen met sperziebonen

Ingrediënten:

– 1 eetlepel olijfolie
– 300 gr gepelde (gekookte) garnalen
– 2 a 3 teentjes knoflook
– 1/3 kopje verse koriander (fijngehakt)
– Halve limoen
– Zout en peper
– 400 gr sperziebonen

Bereiding:

Doe de sperziebonen in een pan met wat olie, knoflook, zout en peper. Bak dit op medium tot hoog vuur circa 2 minuten. Voeg een halve kop water toe en doe de deksel op de pan. Laat nog ongeveer 8 minuten de deksel erop. Haal de deksel er daarna af en laat nog koken tot het water verdampt is. Serveer dit warm samen met de garnalen. Ondertussen verwarm je een andere grote koekenpan op medium tot hoog vuur. Voeg olie toe en als deze warm is, voeg je de knoflook en garnalen toe. Maak op smaak met zout en peper. Pas op dat het niet verbrandt. Haal de pan van het vuur, pers de limoen uit over de garnalen en voeg de koriander toe. Serveer dit alles warm.