Het nieuwste Puur recept: Paella

Ilse Velkers/ februari 22, 2016/ Diner, Recepten/ 0 comments

Afgelopen weekend had ik een foto’tje op de Puur! instagram pagina gelaatst van de maaltijd die bij ons thuis op het menu stond: PAELLA!!
Het zag er zó lekker uit dat dit enige nieuwsgierigheid bij jullie opwekte (en terecht!!). Hieronder deel ik dan ook het (eenvoudige) recept..

Met paella is het zo dat het op verschillende manieren bereid kan worden. Paella wordt veelal klaargemaakt van bouillon, rijst, stukjes kip, verschillende zeevruchten als vis en schaaldieren, een basis van tomaat (tomato frito), witte bonen uit het plaatsje Valencia (garrafo), snijbonen en saffraan. De paella wordt dan langzaam in de bouillon gegaard in een paellera, een speciale paella-pan. Deze heerlijke combinatie van rijst, vlees en vis wordt geserveerd met stukjes citroen.

Lust je geen vis? Dan kun je de gamba’s en zeevruchten ook vervangen voor kip. In Spanje serveren ze de paëlla vaak in van die hele grote pannen. Dat ziet er altijd zo leuk uit. Deze hebben wij helaas niet ons bezit, maar anders zou ik het ook in een paëllapan opdienen.
Hieronder beschrijf ik de versie zoals wij de paella hebben gemaakt.

De ingrediënten voor een flinke pan paella:
350gram paella rijst
125ml kippen boullion (water en bouillon blokjes)
125 gram fijngesneden kippendij
10 grote garnalen
een zak mosselen 400gram
125 gram bevroren doperwten
Stevige witvis naar keuze 150gram
Fijn gesneden ui
2 knoflook tenen
2 tomaten in blokjes
Tijm blaadjes
100ml witte wijn
Saffraan
125 gram chorizo blokjes (van 1 bij 1 cm)

En dan nu de bereiding:

  • Doe de olie in de pan en fruit de ui;
  • voeg de knoflook, chorizo en kip er aan toe en bak dit licht aan;
  • voeg vervolgens de paella rijst en de tomatenblokjes toe en bak dit ook 2 a 3 minuten mee;
  • giet dan 2/3e van de bouillon in de pan erbij en breng dit aan de kook terwijl je de wijn, tijn, saffraan, zout en peper (naar smaak) toevoegt;
  • kook de rijst gaar (bouillon toevoegen indien nodig);
  • als alles gaar is dan voeg je de doperwten, garnalen en mosselen toe.  Nog enkele minuten koken en klaar is de paella!
  • je kunt de paella (zoals je op de foto kunt zien) opdienen met citroen. Lekker!!

Ik ben benieuwd naar jullie resultaat of het jullie ook smaakt. Laat je het weten?
Eetsmakelijk alvast!

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*