Quiche met spinazie en champignons

Ilse Velkers/ oktober 20, 2013/ Diner, Lunch, Recepten, Uncategorized/ 0 comments

1379836_532767820136131_1481128352_n

Afgelopen week heb ik bijna al mijn vrije tijd in het klussen gestoken. Sinds een dikke week hebben mijn vriend en ik de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. De hele week schuren, verven en klussen dus!

Een quiche kun je mooi verdelen in puntjes en is dus makkelijk te verdelen onder familie, vrienden of mede-klussers in dit geval. Ik heb twee verschillende soorten gemaakt en van de lekkerste wil ik jullie graag het recept geven!

 

 

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 6 eiwitten
  • Halve kop griekse yoghurt
  • Halve ui
  • 1 1/2 theelepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 kop verse spinazie
  • 1/2 kop champignons
  • 2 theelepels rozemarijn
  • Snufje zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui en zet alvast een pan op het vuur. Wanneer deze heet is kun je olijfolie, uien en wat zout toevoege . Bak de uitjes aan totdat ze doorzichtig worden (ongeveer 10-15 minuten). Voeg dan de balsamico azijn toe en laat nog ongeveer 10 minuutjes doorbakken voordat je de champignons en knoflook erbij doet. Dit bak je nog voor ongeveer 5 minuten zodat ook deze wat zachter zijn.

Ondertussen doe je de eieren, eiwitten, peper, rozemarijn en de yoghurt in de blender. Dit mix je totdat je een schuimende substantie hebt. De groentes kunnen in een ingevette ovenschaal. Het mengsel uit de blender giet je hier overheen. Om het af te maken kun je er nog wat spinazie overheen leggen plus misschien nog wat rozemarijn. Het geheel moet ongeveer 30-40 minuten in de oven!

Lekker voor de lunch of bij het avondeten! Ik hoop dat jullie het net zo lekker als ons vinden!!

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!