Puur! snack; appelchips

Ilse Velkers/ juni 30, 2014/ Recepten, Tussendoortjes/ 0 comments

We krijgen vaak de vraag welke tussendoortjes wel oké zijn, en welke makkelijk mee te nemen zijn. Nootjes en fruit zijn heerlijk als tussendoortje maar we willen allemaal wel eens wat anders. Afgelopen week heb ik zelf appelchips gemaakt en omdat het verrassend makkelijk is wil ik dit graag met jullie delen vandaag!

Het enige wat je nodig hebt naast een oven en bakpapier zijn 2 appels en citroensap. Het soort appel maakt niet zoveel uit, gewoon diegene die je het lekkerste vind. De chips worden het lekkerst als je ze heel dun schilt, dus dit kun je het beste met een dunschiller doen. Schil kun je gewoon laten zitten, dit staat extra leuk wanneer je ze uit de oven haalt.

Nadat je ze hebt gesneden laat je de plakjes appel 30 minuten in een kom weken. De kom vul je voor 3/4 met water en het laatste deel citroensap. Dit citroensap zorgt ervoor dat de appel minder snel bruint. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Als de plakjes 30 minuten hebben geweekt droog ze dan zo goed mogelijk met bijvoorbeeld keukenpapier. Het enige nadeel van dit recept.. het moet in totaal 2 uur in de oven! Tussentijd moet je de plakjes 1 keer omdraaien. Na dit wachten heb je ook wat, je kan ze luchtdicht een week lang bewaren, en in de vriezer kun je ze nog 1 maand bewaren. De smaak word dan alleen wel iets minder. Ik neem ze mee naar mijn werk, heerlijk als tussendoortje, vooral als je er nog wat kaneel overheen strooit. Eet smakelijk

P.S. Probeer eens wat anders en gebruik de chips in een salade. Lekker met walnoten en honing..

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!