Puur! brownies

Ilse Velkers/ juli 19, 2013/ Desserts, Recepten/ 1 comments

Chocolade lovers opgelet:

Vanaf vandaag gaat gezond eten en brownies goed samen. Dit recept is gluten -en lactose vrij en helemaal Puur!

Toen ik dit recept ging maken was ik nog niet zo zeker van een goed eindresultaat. Ik bedoel, kikkererwten door de browniemix???
Ik had namelijk wel eens gelezen dat kikkererwten de bloem in een standaard brownie recept kan vervangen. Toch maar even proberen dus.
Brownies zijn zó lekker, maar ook zó vet. Dit probleem heb ik opgelost door 100% natuurlijke kokosolie en dadels te gebruiken.
De biologische agavesiroop maken de brownies heerlijk zoet.
Agave siroop is namelijk 25x zoeter dan gewone suiker maar heeft een lagere glycemische index (11 tot 19) ten opzichte van gewone suiker (68). Dit betekend dat het langzaam wordt afgebroken in ons lichaam en dat glucose geleidelijk aan het bloed wordt afgegeven.
De energie die dan vrijkomt uit de agavesiroop is ook 100% natuurlijk en geeft dus minder schommelingen aan de bloedsuikerspiegel.

Ik vond ze echt goddelijk!
Afgelopen week heb ik ze meegenomen naar de sportschool waar ik werkzaam ben. Het “testpanel” was ook zeer onder de indruk.
Het is net zo “smeuïg” als een gewone brownie, de walnoten zorgen voor een knapperige bite en het is nu nog meer genieten omdat deze brownie zo verantwoord is!

Dus, test, proef, geniet en dan ben ik benieuwd naar jouw mening!

De ingrediënten
  • 225gram dadels
  • 100 gram walnoten
  • 9 eetlepels cacaopoeder
  • 60ml (gesmolten) kokosolie
  • 125ml biologische agavesiroop
  • 320gram biologische tuinerwten
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel

 

De bereiding
  • verwarm de oven voor op 180 graden.
  • mix de dadels samen met de 60 ml water tot een gladde saus.
  • doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.
  • maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren.
  • voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel.
  • voeg tot slot de bakpoeder, kaneel en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals met een spatel (zo blijven de walnoten grof).
  • Bekleed een cake- of taartvorm met bakpapier en verdeel het deeg er mooi gelijkmatig over. Garneer eventueel met een aantal walnoten die je achter hebt gehouden.
  • Bak de brownies in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

 
image

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

1 Comment

  1. De brownie recept ziet er heerlijk uit net zoals de muesli repen!!!
    Dus die ga ik zeker een keertje proberen te maken en dan laat ik het resultaat weten.

    Liefs
    Erna

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*