Puur! Amuse

Ilse Velkers/ december 22, 2013/ Diner/ 0 comments

Het is alweer de allerlaatste zondag voor kerst en dat betekent nog 1 keer een lekker recept voor de kerstdagen. Ik vind kerst een super leuke periode maar ik had het nog veel leuker gevonden als er sneeuw zou liggen. Die hoop heb ik inmiddels opgegeven, dus nu maar hopen op heel veel gezelligheid en plezier. Morgen zal ik alvast de boodschappen doen voor kerst, we maken er dit jaar met de familie een pure kerst van dus iedereen neemt een Puur! gerecht mee voor het familiediner. Het is mijn taak om te zorgen voor de amuse’s. Ik heb er al een aantal bedacht die ik ga maken voor donderdag. Twee daarvan deel ik vandaag met jullie.

Amuse 1 – Salade in een glaasje

Ingrediënten

  • Veldsla                         1 zakje
  • Aardbeien                   200 gram
  • Geitenkaas                  100 gram
  • balsamico-azijn        2 eetlepels
  • peper                             Snufje
  • Honing                         1 eetlepel
  • Pijnboompitjes        1 eetlepel

 

Meng de balsamico-azijn en de honing en voeg de aardbeien hier aan toe. Meng het geheel goed door elkaar zodat de aardbeien goed gemarineerd zijn. Rooster de pijnboompitten. Schenk de gemarineerde aardbeien door een vergiet en vang de dressing apart op. Vervolgens verdeel je wat sla over de amuse-schaaltjes, glazen o.i.d. Schenk de dressing er overheen, en verdeel daarna de geitenkaas, aardbeien en pijnboompitjes over de schaaltjes.

Je kan de ingrediënten natuurlijk vervangen door andere (pure) ingrediënten. Het gaat bij de amuse-schaaltjes naast de smaak ook vooral om de opmaak.

Dit vind ik een hele mooie opmaak. SaladDip

Amuse 2 – Amuse-lepel zalm/avocado-limoen salsa

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 avocados
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • snufje gedroogde komijn
  • 2/3 blaadjes basilicum
  • Snufje zout
  • Chilipeper
  • Olijfolie

 

Halveer en ontpit de avocado, haal uit de schil en snijd deze in kleine blokjes. Meng met de griekse yoghurt, komijn, wat geraspte schil en sap van de limoen. Voeg komijn, fijngehakte basilicum, zout en chilipeper naar smaak toe. Proef tussendoor goed of hij niet te zuur, of te scherp wordt. Leg een klein plakje zalm op de amuse-lepels en schep hier voorzichtig een beetje salsa overheen.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, laat het weten in de comments en alvast hele fijne feestdagen!

11870500-zalm-hapjes-op-lepel

About Ilse Velkers

Ondernemend, perfectionist en ambitieus | iemand met een grote passie voor sport en in het bijzonder atletiek | houdt van mensen | heeft lief en doet wat ze wil!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*